Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže

Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže

Nu kaip lengva jas padaryti, bet aš vis pamirštu, kad tai lengvai pagaminams ir labai skanu patiekalas, kiekvieną kartą atsiminus sau žadu, nu tikrai gaminsiu dažniau, bet kur gi. Todėl galvoju jei čia bus receptas gal tada jį dažniau matysiu ir gaminsiu dažniau.

  • midijų apie 500-700g (gali būti šaldytos virtos jau arba šviežios, tik svarbu kad būtų valytos ir nereiktų ten grandyti tų dumblų patiems)
  • balto vyno, 150 ml
  • grietinėlės, 150 ml
  • svogūno, ma
  • česnako, 1 skiltelė
  • šviežios duonos (baguette ar panašios)
  • šviežių arba šaldytų petražolių (nėra būtina)

Galima jas ir su bulvytėm patiekti, bet man tas padažas toks skanus, kad aš visada noriu jų su duona, kad galėčiau ją dažyti į padažą.

Dažniausiai midijas perku šviežias, tai jos būna užsidariusios, bet kartais tenka ir šaldytų virtų nusipirkti, esmės daug nekeičia, žalias kiek ilgiau patroškinu.

Pirmiausiai susmulkinam svogūno nedidelį gabaliuką ir skiltelę česnako. Į puodą pilam aliejaus (aš naudoju alyvuogių), kai jis įkaista dedam svogūnus ir česnakus, pakepinam keletą minučių, dedam midijas, pilam vyną, ir viską paverdam kokias penkias minutes atidengtam puode (kad išgaruotų alkoholis), tada pilam grietinėlę ir uždengę dangčiu patroškinam viską kokių dešimt minučių. Galiausiai dedam žoleles, paragaujam ar reikia druskos, dedam pipirų. Midijos, jei buvo nevirtos atsidarys. Tas kurios neatsidaro metam lauk, jos nevalgomos.  Patiekiam viską su šviežia baguette ir žolelėm.

xoxo

MinykaDo