Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu

Vieną labai lietingą (kas visai nebūdinga Barselonai) penktadienio vakarą, pakeliui namo užsuku į parduotuvę, su mintim, kad vakarienei bus arba žuvis arba jūros bjaurybės, pamatau krevetes, dideles dideles, sakau pardavėjai pasverkit man kokių 12 vienetų. Pasveria, pasiemu, einu namo laiminga, ką būtent gaminsiu – nežinau, bet nesuku galvos, galiu ir be nieko suvalgyti, bet grįžus prascrollinu googlą ir jau žinau, bus su pomidorais, kas iš pradžių neskamba labai skaniai, bet džiaugiuosi, kad pabandžiau. Receptas super lengvas, skonis super geras.

  • 12-16 didelių atšildytų krevečių (arba mažų jau išvalytų apie 300-500 g)
  • skardinė smulkintų pomidorų
  • svoguno (šalotinių kelių arba šviežio ir šiek tiek svogūno laiškų)
  • 2 skiltelės česnako
  • sauja mažų vyšninių pomidoriukų
  • šaukštas medaus (mano medus iš brolių, natūralus ir gardus) 
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus
  • citrinos sulčių

Kokias krevetes naudoti nėra labai svarbu, ar su galvom ir neišgliaudytų ar jau paruoštų valgyti ir visiškai išvalytų – skonio reikalas. Aš mėgstu pasiterlioti ir valgant išsigliaudyti jas pati, tada ilgiau valgosi, bet su šakute ir peiliu čia nepasišvaistysi jau. Žodžiu, kam kaip labiau patinka. Tas pats dėl virtų ar šviežių, pagal nuotaiką, galimybes ir norus, aš pirkau virtas, tokias prieš patiekiant pašildau kelias minutes griliuke arba keptuvėje su trupučiu aliejaus arba sviesto.

Svogūnus supjaustom, susmulkinam česnaką, kaičiam keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, jam įkaitus metam česnakus ir svogūnus. Pakepinam keletą minučių. Jei svogūnas šviežias ir su laiškais tai laiškų nemetam iškart, juos sudėsim baigus kepti. Tada dedam medų, dar pakaramelizuojam keletą minučių, pilam tą skardinę pomidorų, troškinam, dedam druskos, pipirų. Jei jau turit balto vyno šale, pilam jo šlakelį. Paliekam padažą ant silpnos ugnies ir tuo tarpu paruošiam krevetes, jas jei žalios iškepam keptuvėje arba grilyje, jei virtos trumpai pašildom keptuvėje arba gril keptuvėje (tris minutes, ne igiau). Galima ir į padažą jas sumesti, patroškinti kartu tas kelias minutes ir patiekti taip. Prieš pat pabaigiant troškinti į padažą dedam perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus ir svogūnų laiškų. Viskas, tiek to darbo. Citrina skiltelėmis keliauja ant viršaus, prieš valgant ją išspaudžiam ant krevečių. Skanaus.

Beje, skaniausiai šitas patiekalas su šviežia duona (ciabatta ar baguette) ir taure balto vyno.

P.S čia dvi porcijos, krevečių ir duonos kiekis gali smarkiai svyruoti nuo to koks alkio lygis.

xoxo

MinykaDo

 



2 thoughts on “Krevetės su pomidorų padažu”

  • tai tikrai dieviška ! nežinau čia tik man , ar ir daugiau tokių yra kad maistas skanesnis kitą dieną o ne iš karto tik pagamintas ? gailėjausi tik kad ne nusukau tom gražuolėm uodegyčių , teko pasiterlioti o norėjosi greit ir daug . na bet lėtai sveikiau . tai pats skaniausias iš mano valgytų ir gamintų variantų . Ačiū už receptą Dominyka !!!

    • Aš lygiai taip pat gailėjausi, kad neišgliaudžiau krevečių, bet gal tikrai taip sveikiau, lėčiau susivalgo. Labai smagu, kad patiko:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *