Kale (lapinio kopūsto) čipsai kepti orkaitėje

Kale (lapinio kopūsto) čipsai kepti orkaitėje

Apie kale lapinį kopūstą ir jo nauda jau rašiau čia. Senokai jį pažįstu, nepasakyčiau, kad mėgstu, mūsų santykiai tokie pašliję, nors ir žinau jo naudą. Baba jų darže turėdavo, turi ir šį pavasarį vėl manau turės, todėl mala ten visokius sveikuoliškus kokteilius, super vitaminų bombas iš kątik pasirodžiusų lapų ir daigų. Dar ji jų prisišaldo, bando visur naudoti, kas yra pagirtina, bet man sunkiai sekasi juos integruoti į savo mitybą ir gamybą nors tu ką.

Na bet gerai, gana apie tai kaip aš nesugebu jų įtraukti į savi mitybą, juk čia ne šiaip atėjau pasiskųsti, kad nemėgstu, o pasidalinti receptu čipsų, kurie man tikrai patinka ir čia jokio melo. Net pažadu pas baba vasara jų prikepti. Nelabai seniai jų valgėm kavinėj, buvo labai skanu, pagalvojau, kadanors išsikepsiu namie, tada dar, aišku, ilgai brendau pagriebti paką iš parduotuvės bet pagaliau, pagaliau pabandžiau ir visiškai nenusivyliau.

Skaniausi švieži, nes dar traškūs. Labai labai lengva pagaminti, nekainuoja daugiau nei paprasti čipsai, o apie nauda pasiskaitykit patys.

  • lapinio kopūsto (kale) lapų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • česnako granulių arba miltelių
  • čili arba raudonos paprikos miltelių

Dabar apie gamyba. Yra keletas subtilybių. Pirmiausiai tai svarbu, kad lapai būtų labai gerai nusausinti jei juos kątik plovėt, na o antra, svarbu nuskainioti lapkočius, tas kietas dalis, nes jos net ir iškepe nesusikramtys.

Sausus gražius maždaug vienodo dydžio lapelius be storų lakočių metam ant kepimo popierium išklotos kepimo formos, pašlakstom aliejum, nepadauginam, beriam prieskonių, avpartaliojam ir kepam 150 laipsių temperatūroj apie 10 minučių, tada išimam, apvartom ir dar pakepam keletą minučių. Greitai dega, todėl atsargiai. Valgom kai tik atvėsta, bet ne po kelių valandų ar kitą dieną, nes praras šviežią traškesį.

 

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *