Granolos batonėliai su riešutų sviestu (energy bars)

Granolos batonėliai su riešutų sviestu (energy bars)

Skanumėlis! Dievinu riešutų sviestą ir granolą, o abu kartu yra wow!

Gaminau su pirktine granola – avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių bei riešutų mišiniu, be pridėtinio cukraus, bet galima ir pačiam susimiksuoti ką nori.

Kitas dalykas, aš granolą pakepinu orkaitėje, tada ji būna rudesnė ir traškesnė, bet vėlgi galima nekepinti.

Dėl saldumo skonio reikalas, mat medaus galima dėti mažiau arba daugiau, su nurodytu kiekiu gaunasi tikrai saldu pakankamai, aš gal net norėčiau mažiau saldumo.

  • 1 ,5 stiklinės granolos su riešutais ir vaisiais
  • 1,5 v. š. medaus arba mėgstamo sirupo
  • 1,5 v. š. kokosų aliejaus
  • 3 v. š. riešutų sviesto
  • Vanilės
  • Druskos

Granolą pakepinam vis pamaišydami apie 170-180 laipsnių orkaitėje (kaip jau minėjau nėra būtina). Visus skystus ingredientus pilam į puodą ir verdam vis maišydami ant silpnos ugnies kol užvirs. Galiausiai sumaišom su granola, dedam į kokia kepimo formą išklotą maistine plėvele, gerai suspaudžiam šaukštu, dedam plėvelės ant viršaus ir supresuojam arba ranka arba šaukštu. Paliekam atvėsti. Dedam į šaldytuvą kelioms valandoms. Viskas, liko tik traukti iš šaldytuvo ir supjaustyti. Šiek tiek gali trupėti jei granola su nesmulkintais riešutais ir vaisiais, todėl visai rekomenduočiau juos susmulkinti jei granola ne pirktinė bei labai gerai suspausti.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *