Figų ir meduje keptų kriaušių salotos

Figų ir meduje keptų kriaušių salotos

Vasara, vasarėlė, šilta, žalia, gražu. Buvau dingusi, užsikasusi naujo fotoaparato paieškomis, tiek visko skaičiau ir žiūrėjau, kad dabar jaučiuosi profė, aišku juokauju, bet pagaliau, pagaliau, po turbūt gerų kelių metų savo dešimtmetį skaičiuojantį, seną, taisytą, daug keliavusi (jis apkeliavo visas mano matytas šalis ir dar turbūt visas sesės), oj daug ragavusi, nežmoniškai daug mačiusį canon 500D iškeičiau į naują gražuolį canon 80D.  Tai vat pastaruoju ir gyvenu paskutinias dienas, taip džiagiuosi, kad net pamirštu, kad alkana kaip žvėris ir tol fotkinu kol maistas visiškai atšąla.

Taigi kaikas gražaus iš praėjusios savaitės meniu, mano tubūt vienos iš mėgstamiausių salotų, nes jose ir keptos kriaušės ir figos ir dar rukola.

  • figos
  • kriaušės
  • rukolos sauja
  • sūrio gabaliukas (balto, pavyzdžiui mocarolos)
  • šaukštelis medaus
  • keli graikiniai riešutai
  • balzamiko
  • alyvuogių aliejaus
  • pipirų

Kriaušę supjaustom į skilteles, maždaug 6-8 dalis, dedam kepti su šlakelių aliejaus, po keliu minučių dedam medaus ir kepam keptuvėje kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu dedam saują rukolos į lėkštę, kelis gabaliukus sūrio, nuplautą ir supjaustytą figą (taip, ji valgoma su ta violetine žieve), apšlakstom aliejum ir balzamiku. Prie beveik iškepusių kriaušių metam riešutus, kad ir jie truputį pasikaramelizuotų. Galiausiai dedam kriaušes ir riešutus ant salotų ir einam vasarot viską apibarstę šviežiai maltais pipirais.

Pagaminti užtruks na, kokių penkiolika minučių su virtuvės sutvarkymu, bet tokios gardžios ir tokios netradicinės, kad norisi dar.

xoxo

MinykaDo 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *