Burokėlių salotos su avinžirniais ir kepta kriauše

Burokėlių salotos su avinžirniais ir kepta kriauše

Salotom tokių salotų pavadinti nesigauna, bet ir ne košė juk čia. Tai šitos tiems, kurie nemėgsta tų lapų, juolab kad atšalus orui aš tų lapų iš toli nenoriu, spėju jūs irgi. Nenoriu ir ilgai gaminti, kartais tiesiog neturiu tam laiko, todėl visada turiu pakelį virtų burokėlių bei avinžirnių, na o kriaušę nusipirkau pakeliui namo. Žodžiu labai lengvai pagaminamos, sveikos ir skanios salotos be salotų.

  • virti burokėliai
  • virti avinžirniai
  • kriaušė
  • gorgonzola (arba feta na arba ožkos sūris)
  • aliejus
  • citrinos sultys

Kaip jau matot ingridientai vos keli ir tikiuosi jau numanot kaip skanu, nes gorgonzola žiauriai tinka su kriauše.

Kriaušę supjaustom išilgai į kokias šešias dalis, pilam į keptuvę aliejaus ir ją kepinam kol įgaus gražiai rusva spalvą ir suminkštės, aišku pavartom ir nesudeginam. Tuo tarpu burokėlius supjaustom, dedam į lėkštę, šalia avinžirnius (savo virtus ar iš skardinės, jokio skirtumo, svarbu be skysčio jei iš skardinės) bei pabarstom sūriu. Ant viršaus kraunam iškeptas kriaušes ir apšlakstom alyvuogių aliejum bei citrinos sultymis, jei mėgstat galima užmesti kelis kaparėlius. Viskas, tiek to vargo. Skanaus.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *