Aguonų pyragas su kondensuotu pienu

Aguonų pyragas su kondensuotu pienu

Mano silpnybė – saldumynai, o jau kondensuotas pienas yra silpnybių silpnybė, todėl ji perku tik tada kai kažką kepu ir geriausia kai jo reikia būtent tiek kiek yra pakuotėje, kitaip jis bus sukabliuotas per kokią valandą, ir nesvarbu kad širdis apsals taip jog atrodo nebegalėsiu nei kvėpuoti, vistiek valgysiu. Nežinau ar čia normalu ar ne, bet yra kaip yra. Vienas lengvai pagaminamas, saldutis aguoninis pyragas, toks kokį labai mėgstu, saldus, lipnus, minkštas, klampus ir su dauuug aguonų.

  • indelis kondensuoto pieno (skardinė, ten būna apie 400g)
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 150 g aguonų
  • 100 džiuvesėlių (maltų)
  • vanilinio cukraus
  • migdolų drožlių (plokštelių)

Sako, kad aguonas reikia užpilti verdančiu vandeniu ir mirkyti per naktį, aš šitą žingsnį visus kartus kiek kepiau pakeičiau į aguonų užpilimą verdančiu vandeniu ir tiek, nemirkiau, o tiesiog nuploviau. Kitas variantas naudoti jau maltų aguonų mišinį, pastorojo nereiks nei plauti nei mirkyti.

Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi ir sumaišom su džiūvesėliais, aguonų mase bei vaniliniu cukrumi.

Kiaušinių baltymus išplakam iki standžių putų ir atsargiai su mentele įmaišom  į aguonų masę.

Pilam į kepimo formą, silikoninės nereikia tepti niekuo, o visas kitas patepam sviestu ir pabarstom miltais arba išklojam kepimo popierium. Kepam apie 40-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Galiausiai iškepusį pyragą subadom dantų krapštuku ir apliejam kondensuotu pienu. Pilam pieną po truputi, kad spėtų susigerti šiek tiek. Apibarstom migdolų plokštelėmis. Paliekam atvėsti. Skanaujam.

 

Receptas iš čia.

xoxo

MinykaDo