Shakshouka arba šiaurinės Afrikos kiaušinienė su pomidorais

Shakshouka arba šiaurinės Afrikos kiaušinienė su pomidorais

Būtent šį būdą gaminti kiaušinienę parsitempiau iš Maroko, įstrigo rupūžė galvoj ir skonio receptoriuose. Maroke valgėm kiaušinienę su pomidorais, alyvuogėm ir laimo sultym užkasdami vietine šviežia duona, bet tikrai shakshoukai reikia ir svogūnų ir česnakų ir fetos sūrio, kaikur dar ten prideda visko, bet manau esmė yra pomidoruose ir kiaušiniuose. Taip, čia yra mano visų laikų mėgstamiausia kiaušinienė, kuriai pagaminti reikia visko ko dažniausiai turi, jei neturi gali įdėti tai ko neturi, haha, žodžiu, tikrai lengva ir čia jau ne paprastas keptas kiaušinis jum, čia oho koks geras patiekalas vakarienei ir koks tobulas brunchui. Pasakysiu atvirai, aš visada improvizuoju ir jau esu kepusi dešimtim skirtingų būdų ir niekad ne taip pat, bet jei jums netyčia reikia recepto prašau vienas mano mėgstamiausių ir pabaigai komentaras ko dar galima dėti ir ko geriau nereikia.

  • 4 kiaušiniai
  • 1/2 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų
  • 1  mažas svogūnas
  • 1 česnakas
  • čili (milteliais, džiovinta ar šviežia)
  • 1/2 paprikos arba paprikos milteliai (skaniausiai su rūkytos paprikos)
  • alyvuogių aliejaus
  • kumino
  • druskos
  • pipirų
  • mano extra favoritas chorizo dešra (laisvai galima ir be jos)
  • duona (pita, čiabata, skrudinta balta ir t.t)

Įkaitinam keptuvę (būtinai tokia kuri turi dangtį) su aliejumi, įtraiškom česnaką, dedam smulkintus svogūnus, smulkiai supjaustytas paprikas ir viską truputi pakepinam, tada dedam keletą gabalėlių plonai pjaustytos chorizo dešros, pakepinam minutę kitą, pilam pomidorus, pabarstom druskos, kumino, paprikos ir čili, pamaišom tada ant pomidorų masės mušam kiaušinius, užberiam pipirų ir uždengę dangtį ant silpnos kaitros patroškinam kelias minutes, stebėkit kiaušinio trynį ir neškit ant stalo kai jis yra jūsų mėgstamiausios konstistencijos (galima rinktis nuo visiškai skysto iki visiškai iškepusio).

Mažas triukas – jei pomidorų košė pasidarė labai tiršta ir viskas beveik svyla įpilkit mažytį šlakelį vandens kažkur šone ir vėl uždenkit dangtį, vanduo išgaruos tuo pačiu neleisdamas viskam svilti ir dar jo garai išvirs kiaušinius, vuolia.

Maždaug taip atrodo mano mėgstamiausias variantas, bet yra daug variacijų, taip kad neturint chorizo labai prašom, dėkit šoninės, arba nedėkit jokios mėsos, dėkit fetos sūrio ar koks jums patinka, nedėkit čili jei nemėgstat aštriai ir taip toliau. Paprikos irgi galima nedėti, bet ji čia kaip ir vaidina vieną svarbesnių vaidmenų, nors galima dėti alyvuogių, jos irgi labai praskaidrina kiaušinienę. Kalendros galima pabarstyti, jei tik turit jos ir noro, galima daryti su tikrai šviežiais pomidorais jei nėra konservų, pavyzdžiui pomidorų sezono metu, kai jų nėra kur dėti. Kas dar, apie duoną, tinka bet kokia šviesi jūsų mėgstama, labai skanu net su tortilija pakepinta sausoje keptuvėje. Galima pašlakstyti viską citrinos sultymis, bus gaiviau.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *