Quesadillos su kiaušiniais. Pusryčiams, brunch’ui ar lengvai vakarienei

Quesadillos su kiaušiniais. Pusryčiams, brunch’ui ar lengvai vakarienei

Gavau prašymą/pasiūlymą/reikalavimą sukurti skilti receptų, kurie yra labai labai, na labai paprasti, bet skirti žmonėms be vaizduotės virtuvėje. Man atrodo neįmanoma atsidarius šaldytuvą nematyti ten jau gatavų patiekalų, na taip atsidarai, žiūri ir sakai sau, arba šitas su šituo, arba tas, na arba anas, hmmm kiek visko. Pasirodo yra žmonių kategorija, kuri žiūri i kiaušinius ir mato juos tik virtus arba keptus, nors kiaušinį pagaminti yra šimtai įvairiausių būdų. Taigi, prašom, maža skiltis su paprastom, šiek tiek įdomesnėm idėjom kaip greitai ir skaniai kažką pasigaminti iš tikrai paprastų produktų.

Quesadillos – tai tortilijos su įdaru viduj, perlenktos pusiau ir pakeptos keptuvėje su gabalėliu sviesto, tada perpjautos pusiau ir patiektos (su garnyru ar be jo). Įdaras gali būti Jėzus Marija tikrai įvairus. Pavyzdžiui tiesiog keli skirtingi sūriai, daržovės ar mėsa ir taip toliau. Šįkart be sūrio, bet su kiaušiniais, tokia labai pusryčių improvizacija.

  • kiaušiniai 2
  • tortilijos 2
  • kalakutienos ar vištienos kumpis
  • kelios juostelės paprikos
  • raudono svogūno
  • sviesto gabalėlis

Kiaušinius mušam į įkaitintą keptuvę su mažu gabalėliu jau išsilydžiusio sviesto, labai sumažinam kaitrą iki pat minimaliausios ir gerai išmakaluojam kiaušinius su mentele, čia kaip scrambled eggs, kai turim gražią kiaušinių košę užberiam druskos ir dedam ją ant tortilijų greta paprikos juostelių, svogūno juostelių ir kumpio riekelių ar gabalėlių. Perlenkiam tortilijas pusiau ir pakepinam vėl su labai nedaug sviesto keptuvėje kol gražiai apskurs iki norimo lygio. Imam lauk ir perpjaunam pusiau, viskas, vargai baigti.

                                                                      Prieš perlenkiat štai kaip atrodo įdaras.

xoxo

MinykaDo

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *