Prancūziškas skrebutis arba French Toast

Prancūziškas skrebutis arba French Toast

Sekmadienis, cepelinų spalvos dangus, beveik vidurdienis – puikus laikas lėtiems pusryčiams, sakyčiau nuostabus laikas prancūziškiems pusryčiams – French Toast. Senokai nekeptas, pasiilgtas, paprastas kaip dvi kapeikos, skanus ir šiltai saldus.

Prašom, porcija dviems:

  • 4 duonos riekių (šviesios forminės, su grūdais ar kitos mėgstamos, bet ne rūginės ir ne juodos)
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės pieno
  • banano
  • mėlynių ar kitų uogų
  • agavų sirupo (arba medaus, datulių ar klevų sirupo, pagal skonį, norus ir poreikius)
  • riešutų (graikinių, migdolų ar kitų mėgstamų)
  • sviesto kepimui
  • vanilinio cukraus
  • cinamono

Kiaušinius išplakam šluotele, pilam pieną, dedam vanilinio cukraus. Keptuvėje ištirpdom gabaliuką sviesto, tada imam duoną, merkiam į plakinį ir išmirkusią kiaušinio plakinyje dedam kepti, kepam ant vidutinės kaitros keletą minučių iš abiejų pusių. Patiekiam su uogom, bananais, riešutais, sirupu ir cinamonu. Nerealiai skanu su agavų sirupu ir šilauogėm, todėl labai rekomenduoju.

Skanių lėtų sekmadienių.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *