Crepes arba nuostabūs lietiniai

Crepes arba nuostabūs lietiniai

Receptas, kurį turiu jau keli metai, kuriuo jau ne kartą dalinausi facebook’e, pagal kurį kepiau lietinius gal šimtą kartų, tai manau jis jau tikrai vertas būti čia, kur daug lengviau jį rasti (haha, net nesupratu kaip jis dar ne čia). Gautas iš virtuvės šefo Švedijoj ir kaip jis sakė, tikrai tobulų proporcijų ir super lengvas. Skaniausi šie lietiniai kątik iš keptuvės, su čiut čiut sviesto, šlakeliu citrinos sulčių ir truputėliu cukraus (toookia klasika).

Kai prikepu būtent šitų, visi klausia kaip tau tokie ploni iškepa, kaip tokie traškūs kraštai ir toks gražus ažūras su tokia skania tekstūra, a va, pabandykit ir suprasit apie ką aš. Aš tikrai neturiu nieko prieš vaikystėjė taip mėgtus menulius, kur viskas iš akies, kur kartais jie skanesni, kartais biški guminiai, kartais labai geltoni nuo daugiau kaiušinių. Šis receptas toks griežtas ir tikslus, todėl blyneliai visada pavyksta.

  • 600 ml pieno
  • 300 ml miltų
  • 4 kiaušiniai
  • druskos
  • cukraus, jei norisi saldesnės tešlos
  • sviesto

Kiaušinius, miltus ir trečdalį pieno išplakam konditerine šluotele (iki gražios tešlos be miltų gumuliukų) ir tik tada pilam likusį pieną (čia tų gumulų paslaptis ir yra, jei viską sumesit iškart ir bandysit išplakt, pažadu, bus ilgas kelias tobulumo link, bet jei tešlą iš pradžių padarysit tirštą ir tik veliau praskiesit likusiu pienu bus lengviau nei lengva). Beriam druskytės ir cukraus arba geriausiai kvepiančios vanilinės cukraus pudros (su naturalia vanile, ta tokia su juodais taškiukais), beveik garantuoju kaimynai užsuks paklaust ką kepat. Sviesto galima įdėti į keptuvę, galima dėti po mini mini gabaliuką ant iškepto blyno, tada užlašinti citrinos sučių ir užberti cukraus (čia ta klasika ir tobulybė paprastume), aišku, kad galima ir be sviesto kepti ir su uogiene valgyti ar klevų sirupu užpilti, jūsų teisė rinktis pagardus.

Aš dažniausiai kepu iškart dviejose keptuvėse, taip greičiau ir ne taip nuobodu.

 

xoxo

MinykaDo

 



2 thoughts on “Crepes arba nuostabūs lietiniai”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *