Saldžiųjų bulvių ir anakardžių karis

Saldžiųjų bulvių ir anakardžių karis

Labai paprastas receptas tokiems pietums kai jau nebesinori mėsos, o jos juk ir nereikia valgyti kasdien. Vegetariškas karis su minkštom troškintom saldžiom bulvėm, kalafijoru ir labai traškiais anakardžių riešutais. Puikiai dera visos šios tekstūros, o jei dar patiekta su basmati ryžių krūvele išvis pasaka. Vietoj kalafijorų galima naudoti kažkokias kitas daržoves, tokias kokių turite ir jums atrodo čia tiktų, pavyzdžiui internete tai pilna receptų su saldžiąja bulve ir špinatais (reiks kaikada išbandyti ir šitą variantą).

  • Saldi bulvė
  • Kokosų pienas (1 skardinė)
  • Kalafijoro (pagal skonį)
  • Raudonos kario pastos (aš dedu apie 1 v.š. bet gaunasi aštrokas, taip pat galima dėti nebūtinai raudoną, skonio reikalas)
  • Gera sauja anakardžių
  • Kalendros (nėra būtina)
  • Imbiero gabaliukas
  • Česnako (2 skiltelės)
  • Šiekt tiek kokosų ar kito aliejaus kepimui

Susmulkinam česnaką. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinam aliejų, metam smulkintą česnaką ir imbierą. Pakepinam keletą minučių, dedam bulves, pakepinam dar keletą minučių, pilam kokosų pieną, patroškinam kokias 5 minutes ir dedam kalafijorus (aš naudojau šaldytus), viską patroškinam apie 10-15minučiu kol bulvė ir kalafijoras išverda (patikrinam peiliu arba paragaujam). Kitoje keptuvėje paskrudinam anakardžius (sausoje keptuvėje). Išsiverdam basmati ryžių (aš verdu taip: 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė ryžių. Ryžius prieš verdant labai gerai nuplaunu su šaltu vandeniu. Dedu viską į puoda, dedu druskos, uždengiu dangčiu ir palieku virti ant silpnos ugnies 10-iai minučių, tada atidengus dangtį pamaišau šakute, ryžiai turėtų būti dar šiek tiek kietoki, bet jau beveik valgomi, jei lieka labai daug vanvends nupilu. Vėl uždengiu dangčiu ir palieku dar 5-7 minutėms jau išjungus viryklę. Galiausiai atidengiu, šakute išmaišau ir palieku atidengus, kad išgaruotų likęs vanduo).

Dedam ryžių, kario, barstom riešutus ir skanaujam.

xoxo

MinykaDo