LAŠIŠA KEPTA ANT JŪROS DRUSKOS

LAŠIŠA KEPTA ANT JŪROS DRUSKOS

Šitas būdas gaminti lašišą yra kažkas tokio.. wow! Paprasčiau kažin ar būna, greičiau irgi vargu…

Lašišos filė gabalėlį tiesiog reikia nusausinti su virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, papipirinti. Gerai įkaitinti keptuvę į ją pribėrus jūros druskos (na kokį gerą žiupsnį) ir be jokio riebalo. Dėti lašišą ir ja va štai taip ir kepti ant druskos, neilgai, kokį porą minučių, atsargiai, kad nepridegtų (galim truputį primažinti viryklės kaitrą). Apkepti iš abiejų pusių, nukelti nuo viryklės ir uždengus dangčiu palaikyti dar keletą minučių keptuvėje, o geriausia tai įdėti į orkaitę įkaitintą iki 150-170 laipsnių keletui minučių su visa keptuve iki kol lašišos temperatūra viduje bus 50 laipsnių. Lašiša lieka sultinga viduje ir gražiai apskrudus išorėje.

xoxo,

MinykaDo