Kopūstų apkepas su sūriu ir jogurto padažu

Kopūstų apkepas su sūriu ir jogurto padažu

Prieš keletą dienų kalbu su baba, sako žinok kaip skaniai išsikepiau kopūstus, paprastai bet tikrai ne prastai, sako pabandyk. Papasakoja visą receptą, ji kepė jau du kartus, valgo su dėde ir džiaugiasi atradę šį gėrį.

Tą pačią dieną aš einu ieškot kopūsto, sunkokai, bet randu, tokį nediduką, baltą, nelabai šviežią, nu bet kopūstą. Nekepu tą pačią dieną, bet tuo tarpu sumastau, kad jau aš trijų šaukštų majonezo nedėsiu, taip pat galvoju kur gi tos grietinės gauti čia Ispanijoj. Per parą mintys susiguli, sugalvoju ką kuo pakeisiu ir apetitas išauga, todėl imu ir kepu. Bekepant rašau sesei, ateik, kepu kopūstų apkepą. Kvepia ir atrodo labai skaniai, valgom ir na tikrai skanu, tada brazilė bučiokė paragauja, sako mm, skanu, pasakyk kaip darai.

Taigi, apkepas kaip ir pereina visas patikras ir komisijas, tik nusprendžiam dėti sūrio daugiau kitą kartą, kad jo būtų ir viduj, ne tik ant viršaus. Receptas įtraukiam ir pigių, sveikų, mažai angliavandenių turinčių vakarienių sąrašą, todėl dalinuosi.

  • 1/2 nedidelio kopūsto
  • 3-4 kiaušinių (L-M dydžio)
  • 1/2 svogūno
  • 2 maži indeliai graikiško jogurto (po 125 g, arba vienas didelis, galima keisti grietine)
  • sauja sūrio (tarkuoto, mėgstamo)
  • 1 v. š. majonezo
  • 25-30 g sviesto
  • 2-4 v. š. aliejaus (alyvuogių)
  • 2 v. š. miltų
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • paprikos miltelių

Kopūstą smulkiai supjaustom peiliu ir ant jo supylę aliejų ir išlydytą sviestą bei įbėrę dalį sūrio išmaišom, dedam truputį druskos ir klojam į kepimo skardą (nelabai didelę, aš naudojau vieną iš tų kur pyragus kepu, bet ne mažiausią). Kiaušinius išplakam su jogurto vienu indeliu, majonezu, miltais, dedam prieskonių ir pilam ant kopūstų. Ant viršaus dar beriam sūrio, pipirų, šaunam kepti apie į apie 190 laipsnių orkaitę ir kepam apie 30-45 minutes. Iš antro jogurto indelio pasidarom padažą, į jogurtą dedam drukos, pipirų, krapų ir patiekiam su apkepu.

Babos originalus receptas būtų su 3 v.š. majonezo 3 v.š. grietinės ir 3 v.š. miltų, bei vietoj sviesto ir aliejaus – margarino keli šaukštai. Improvizuoti galima visai nemažai, todėl bandykit drąsiai su tuo ką turit.

xoxo

MinykaDo

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *