Kalafijorų pica be glitimo

Kalafijorų pica be glitimo

Wow, kodėl aš ją tik dabar padandžiau? Kodėl?

Per keletą dienų jau tokias tris iškepiau ir žinoma suvalgiau, taigi čia pati sveikiausia pica žemėje, pica be miltų, pica kurią gali išsikepti namie pats ir pica kuri yra tikrai skani.

Viskas ko jums reikės  picos pagrindui yra:

  • kalafijoras, šaldytas (500-600 g)
  • 1 kiaušinis
  • sūris (sauja tarkuoto mėgstamo, arba keli šauktai minkšto ožkos sūrio)
  • raudonėlis, džiovintas
  • druska ir pipirai

Bei pagardų pagal skonį, bet parašau kas ant manosios keliavo šįkart:

  • sūris (mocarela, edam ar bet koks mėgstamas, sauja)
  • šoninė
  • pomidorų padažas (pora šaukštų)
  • šparagai, keli, žali
  • maži pomidoriukai
  • raudonėlis, džiovintas

Dėl priedų nesiūloma prikrauti visko daug, o ypač šlapių ingridientų, kad pica nebūtų šlapia ir beformė (kalafijoras ne miltai, taip kad reikia nepersistengti). Minimalizmas čia pats geriausias draugas, pirmus kartu dariau tik su sūriu, svogūnu ir pomidoriukais, gavosi super pica pietums.

Galima gaminti ir su šviežiu kalafijoru, bet aš mėgstu šaldytą, nes jis pigus, supjaustytas ir nereikia jo virti, vadinasi nereiks plauti puodo, čia toks biški tingėjimas, na o bet tačiau… taip pat internete radau, kad iš šaldyto lengviau pagaminti ir netgi geriau gaunasi (kolkas negaminau iš šviežio tai negaliu pakomentuoti kaip gaunasi ir kas ten taip skiriasi). Jei jau neturit šaldyto tai šviežią reikia supjaustyti ir apvirti prieš smulkinant (taip rašo internetas).

Iš šios porcijos gausis viena pica, jei norit daugiau reikia dvigubinti porciją.

Taigi pirmiausiai atšildom kalafijorą kambario temparatūroje. Tada jį susmulkinam su S formos peiliuku, iki tokių ale kalafijoro ryžių tekstūros. Nepermalam ir neblendiam su blenderiu, bet tiesiog susmulkinam.

Dedam masę į marlę ar švarų virtuvinį rankšluostuką ir nusppaudžiam vandenį. Kaip kad kai darom cepelinus taip pat.

Tada mušam kiaušinį, dedam sūrį, druskos, raudonėlio ir pipirų. Išmaišom.

Gautą masę dedam ant kepimo poprierium išklotos skardos ir gražiai suformuojam picos pagrindą, man asmeniškai patinka plonesnis, bet jį sunkiau apversti, taip pat palieku plonus kraštus, nes vėliau jie apskrunda ir būna labai skaniai traškūs. Šiam procesui naudoju silikoninę mentelę, su ja labai paprasta ir smagu dirbti.

Šaunam kepti 180 laipsnių orkaitę apie 15 min.

Išimam, atsargiai apverčiam ir dar pakepam kokias 7-10 minučių.

Ant paruošto pagrindo tepam pomidorų padažą, dedam, sūrio, pasirinktus priedus ir šaunam kepti kol viskas gražiai apskrunda ir sūris išsilydo (apie 10 min, priklauso nuo priedų).

Pica paruošta!

Jei norit tokią tūrėti greitam paruošimui darykit keletą porcijų ir jau iškeptus pagrindus be priedų užšaldykit, liks tik išimti, atšildyti, prikrauti priedų ir iškepti.

xoxo

MinykaDo