Jūros ešerys su citrina ir keptais pankoliais

Su citrina ir citrininiais pipirais. Paprastai, bet tikrai ne prastai.
- jūros ešerio file
- citrinos
- pankolio
- mažos cukinijos
- paprikos
- alyvuogių aliejaus
- citrininių pipirų (arba paprastų juodųjų, bet bent jau šviežiai maltų)
- druskos
- mėgstamų salotų garnyrui
Žuvies file paprieskoniuojam druska ir pipirais bei apšlakstom citrinos sultymis. Jei žuvis buvo šaldyta – nusausinam popieriniu virtuvinių rankšluosčiu. Daržoves supjaustom. Pankolius dedam į atskirą mažą kepimo indą, apšlakstom alyvuogių aliejum, beriam druskos ir pipirų bei dedam kepti į orkaitę (220 C). Pankolius kepam, po kokių 10 min. sumažinam kaitrą iki 200 C ir dedam antrą mažą kepimo indą su ant citrinos reikelių padėta žuvies file ir likusiom daržovėm. Žuvį ir visas daržoves kepam apie 20 min. Pankolius pajudinam, kad nedegtų, o indą su žuvimi galima pridengti folija, kad drėgmė neišgaruotų ir žuvis nedžiūtų. Pasiruošiam mėsgtamų salotų ir patiekam žuvį su daržovėm.
xoxo
MinykaDo