Ispaniškas omletas arba tortilla su špinatais

Ispaniškas omletas arba tortilla su špinatais

Toks ne pats tikriausias ispaniškas omleteas, bet mano improvizacija su bulvėm ir kiaušiniais ir dar, aišku, šiek tiek žalumos – špinatais. Kiaušinius mėgtu žiauriai, na o bulvių būna kad užsimanau ir tiesiog noriu nesvarbu kokia forma, keptų, virtų ar troškintų. Špinatų nesu fanė, bet sveika, tai todėl jie čia, na ir spalva iškart gražesnė, o ne šiaip tiesiog rudai geltona.

  • 5 kiaušiniai
  • 3-4 saujos špinatų
  • 1-2 bulvės (nedidelės)
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų

 

Bulves supjaustom plonomis riekelėmis ir metam kepti į keptuvę (viutinio dydžio) su šiek tiek aliejaus. Galima jas apvirti prieš tai, bet aš to nedarau, geriau ilgiau pakepu (nepamirštam pavartyti). Kai jos jau plius minus minkštos, metam špinatus ir pilam išplaktus kiaušinius (tiesiog su konditerine šluotele išplaktus atskiram dubenyje ir pagardintus druska bei pipirais). Sumažinam kaitrą iki mažiausios ir paliekam kepti uždengę dangčiu geroms 7-10 minučių (atsargiai kad nesdegtų apačia). Tada imam lėkštę, keptuvės dydžio (skresmens), uždedam ant keptuvės ir apvertę iškrečiam omletą į ją, tada gražiai ir atsargiai įleidžiam omletą atgal į keptuvę, tik jau apverstą. Šitas būdas leidžia jį apkepti iš abiejų pusių, be didelio vargo ir pjaustymo keptuvėje. Pakepam dar keletą minučių ir einam valgyti. Man skanu ir šiltas ir šaltas ir su špinatais ir be jų. Ispanai daro labai storą, maniškis toks nelabai jau, bet skonis super.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *