Gnocchi su pesto ir kedrinių pinijų riešutais

Gnocchi su pesto ir kedrinių pinijų riešutais

Ciao Italia, Ciao Gnocchi (yra du tipai žmonių, vieni kur sako gnoči ir kiti, kur šitą burtažodį taria minkštai – njoki, nors aš ir pati gal dvidešimt metų tardavau su č, pasirodo italai sako njoki). Na ne taip ir svarbu kaip tariasi, man svarbiau, kad skanu. Koks man tobulas yra pesto padažas skaitykite čia, ir labai rekomenduoju pasidaryti naminio, šviežio, užkvipinti visus namus, kad net kaimynai pradėtų į svečius belstis, arba blogiausiu atvėju nusipirkti kokio ne paties pigiausio, paskaičius sudėtį. Aš visada stengiuosi pirkti tokį, kuriame nėra pieno miltelių (bet beveik visuose yra parmezano), nes man tas ale su grietinėle ne toks skanus kaip grynas, šviežias ir ryškiai žalias, na o kad kedrinių pinijų riešutai naudinga žinojau, bet kai paskaičiau daugiau, dabar dar labiau juos mėgstu. Labai labai kaloringas riešutukas, brangus rūpužė, bet su visokiais manganai, cinkais, variais, vitaminais ir taip toliau.

 

 

Receptas tinginiams, nes keli ingridientai ir kelios minutės gaminimo.

  • gnocchi (iš bulvių, pirktinių arb naminių)
  • pesto (naiminio arba pirktinio, vienai porcijai apie šaukštą)
  • kedrinių pinijų (keletas)
  • mocarelos arba parmezano sūrio (nebūtina)

Aš gnocchių neverdu, o pakepinu juos kelias minutes keptuvėje su sviestu ar aliejum, man virti nėra skaniausi, nes neapskrunda, kaip apskrunda keptuvėje. Tai jau ant keletą minučių pakepintų gnocchių pilu pesto padažo, gerai išmaišau, dedu į lėkštę, beriu sūrio ir galiausiai riešutus. Gamyba baigta. Tinginių ir lietingų dienų maistas, na ir aišku tinka lietuviams, nes juk iš bulvių.

 

xoxo

MinykaDo 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *