Brokolių pesto su penne makaronais

Brokolių pesto su penne makaronais

Brokoliai su tuo, brokoliai su anuo, brokoliai šian, brokoliai ten. Toks jau brokolių žmogus esu ir kai kelis mėnesius gyvenau be jų kažkaip reikia atsiimti. Man labai svarbu, kad brokoliai nebūtų pervirę, todėl verdu neilgai, kelias minutes.

Naujas būdas valgyti brokolius atsirado netikėtai, kai butiokė pareiškė, kad nelabai juos valgo, na nebent su pasta (makaronais) ale pesto pavidalu. Pradėjom googlinti ir šiandien pakeliui namo daržovių parduotuvėj užkliuvau už žalio brokolio, parsinešiau namo ir štai kas gavosi.

  • makaronų
  • brokolio (dviems porcijoms – pusė brokolio)
  •  parmezano sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • alyvuogių aliejaus
  • anakardžių ar graikinių ar kėdro riešutų
  • druskos ir pipirų

Greita, paprasta, skanu ir žalia, o kas žalia tas gerai. Brokolius supjaustom ir apverdam, bet ne perverdam. Išgraibom iš vandens, o jų nuovire verdam pastą (makaronus). Geriausias būdas daryti pesto, žinoma, su smulkintuvų (tuo tokiu su peiliukais kur galima plakti kokteilius ir trinti sriubas arba blenderiu, o neturint galima ir su grustuve). Tai metam brokolius, pilam alyvuogių aliejaus apie 1/3 stiklinės, dedam druskos, pipirų, metam supjaustytą česnaką. Smulkinam, tada dedam saują sūrio tarkuoto, riešutų keletą ir dar pasmulkinam, bet taip kad liktų riešutų gabaliukų. Įkaitinam keptuvę, dedam gabaliuką sviesto arba šlakelį aliejaus ir brokolių pesto padažo, pekepinam, dedam išvirtų makaronų, viską išmaišom, vuolia, beliko įdėti į lėkštę, pabarstyti sūriu ir skanauti.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *