Baklažanų ir bulvių apkepas

Baklažanų ir bulvių apkepas

Kai tavo sesė prisiperka daržovių ir vėliau nežino ką su jomis veikti, o galiausiai išvis išvažiuoja ir atneša visus maisto likučius tau, kas belieka? O gi visokios improvizacijos ir netikėti kepiniai. Taip čia viskas vyko su baklažanu. Sakau, tai kas čia, kam tu jį pirkai? Sako, ai kaip visada kol parduotuvėj maitinuosi sveikai ir perku daržoves, pareinu namo ir nežinau ką daryt iki kol reik išmesti. Tai va, imu ir kepu kažką panašaus į parmigiana, tik savo versiją iš to ką turiu.

  • 1 baklažano
  • 1 bulvės
  • 1 saldžios bulvės
  • ½ svogūno
  • 1 skardinės smulkintų pomidorų
  • česnako
  • pora saujų tarkuoto sūrio (tiks mocarela, ementalis, gouda ar bet kuris kitas mėgstamas)
  • druska
  • pirpirai
  • raudonėlis
  • ir aš dar prieš valgant tikro parmezano užsibarsčiau (bet tik dėl to, kad mažai sūrio buvo pačiam apkepe).

Pagaminamas šis apkepas visai greitai, tik užtruks kol iškeps.

Supjaustom baklažaną riekelėmis maždaug 1cm storio ir gausiai apibarstom druska, paliekam 10-15 minučių (tuo tarpu pasiruošiam visą kitą).

Supjaustom saldžiąją bulvę, o paprastą bulvę supjaustom plonesniais griežinėliais (mažiau nei 1 cm storio).

Smulkiai supjaustom svogūną, metam kepti į keptuvę su trupučiu aliejaus, dedam smulkinto česnako skiltelę. Pilam pomidorus, dedam ½ šaukštelio cukraus jei labai rūgštu, druskos, pipirų ir raudonėlio.

Kepimo formos dugną patepam aliejum, išdeliojam bulves, šaukštu aptepam jas pomidorų padažu, beriam sūrio. Dedam kitą sluoksnį – saldžias bulves, vėl pomidorų padažo, vėl sūrio ir galiausiai baklažanus. Juos aš truputi nuploviau, kad nebūtų labai sūrūs ir kartūs. Vandenį nuspaudžiau, bet nesmarkiai. Pats viršutinis sluoksnis baklažanai, bet ir juos aptepam pomidorų padažu, tada beriam gerą saują sūrio, pabarstom raudonėliu (be abejonių jei naudojat mocarelą ir turit baziliko – raudonėlį keičiam juo). Visą šį grožį šaunam kepti apie į apie 190 laipsnių orkaitę ir kepam apie 40minučių. Bėda ta, kad mano orkaitė caro maro laikų, aš net nenutuokiu kokia ten temperatura, nes ji tokia, žinot kur dujinė, kur nerodo temperatūros, o tik liepsnelę, kuo ji didesnė tuo karščiau, bet na va, kepa ir iškepa dalykai net ir tokioj kai nori. Taigi kepimo laikas gali keistis pagal jūsų orkaitę. Kai jau trodo iškepęs svarbu patikrinti ar bulvė minkšta, jei taip – viskas, jei ne – reikia dar poros minučių.

Gavosi tikrai labai skanus, paprastas baklažanų ir bulvių apkepas, kamabriokai sako, o skaniai kvepia ir atrodo, čia parmigiana? Sakau, nu ne, bet į tą pusę. Taigi kepsiu dar tikrai. Beje labai prašom norintiems mėsos, dėti jos į pomidorų masę, bus dar geriau ir sočiau. Aš mėsos valgau vis mažiau ir mažiau.

PS labai gėda dėl foto, bet nebuvo nei laiko nei jėgų fotoaparatą traukti, šiaip pažadėjau sau pagaminti dar kartą ir nufotografuoti kažkaip normaliai.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *