Avinžirniai su medumi ir saldžiąja bulve

receptas 9
Orkaitėje kepti avinžirniai su medumi ir saldžiąja bulve

Cinamonu ir medumi kvepiantys avinžirniai puikiai dera su saldžia bulve, sūriais, alyvuogėm ar salotų lapais.

Šių karštų avinžirnių salotų su saldžia bulve.

Reikia:

  • saldžios bulvės, 1 vnt
  • virtų avinžirnių, 1 indelio arba stiklinės virtų namuose
  • svogūno, 1 vnt
  • fetos ar haloumi sūrio
  • alyvuogių ar salotų lapelių
  • alyvuogių aliejaus
  • medaus
  • natūralaus jogurto, 150 ml
  • druskos
  • pipirų
  • cinamono
  • citrinos, 1/2
  • šalavijo lapelių

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Bulvę nuplaukite ir perpjaukite pusiau išilgai bei patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstytike druska ir pipirais. Tą patį padarykite su svogūnu ir sudėkite daržoves į kepimo formą. Kol bulvė ir svogūnas kepa sumaišykite avinžirnius su šaukštu medaus, pabarstykite cinamono. Kai svogūnas jau bus gražiai apskrudęs, o bulvė beveik iškepusi, suberkite avinžirnius į tą pačią kepimo formą ir kepkite dar 10 minučių. Iš jogurto padarykite gaivų padažą į jį įmaišydami citrinos ar laimo sulčių ir įtarkavę žievelės, pagardinkite smulkintais šalavijais, druska ir pipirais. Jei pasirinkote Kiprietišką haloumi sūrį pakepkite jį grilinėje ar sausuoje keptuvėje kol gražiai apskrus, jei naudosite fetą, ją tiesiog supjaustikite. Patiekite karštą bulvės puselę, kuri beje puikiai atšoka nuo luobelės, su karštais avinžirniais, svogūnu, alyvuogėm, sūriu ir jogurto padažu.

receptas 5

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *