Vištiena su svogūnais, morkom ir grietinėle

Vištiena su svogūnais, morkom ir grietinėle

Paprastumas genialume, oj atvirkščiai, bet nu supratot – paprastas receptas, bet ne prastas. Aš nebevalgau daug mėsos, bet višta man vis dar išsigelbėjimas kartais ypač kai nežinau ką gaminti, taigi, šiltas rudeniškai skalsus patiekalas.

-vištienos šlaunelių mėsos (500g)

-ryžių (basmati, 1-2 stiklinės)

-didelis svogūnas

-morka

-200 ml grietinėlės

-pipirai

-druska

-aliejaus arba sviesto kepimui

Mano ryžių virimo paslaptis – juos gerai nuplauti šaltu vandeniu kelis kartus prieš dedant į puodą. Tada įpilti vandens, įdėti druskos, berti ryžius ir uždengus dangčiu virti apie 10-15 minučių. Atidengti puodą, pažiūrėti ar išvirę, jei taip ir nebera daug vandens gerai pamaišyti šakute, leisti nugaruoti šiek tiek ir vėl uždengus palikti 5-10 minučių. Vuolia. Ryžiai paruošti, einam prie mėsos. Vištiena supjaustom gabalėliais, svogūną didelėm skiltelėm, morką griežinėliais. Pilam į keptuvę aliejaus, įkaitinam, dedam svogūnus, morkas ir galiausiai vištieną, gerai apkepinam, pagardinam druska ir pipirais. Po kokių dešimt minučių pilam gritinėlę, išmaišom, pilam kokią puse stiklinės vandens, patroškinam dar keliolika minučių kol vištien gerai iškeps. Galiausiai paragaujam ir jei nieko nestinga valgom su ryžiais.

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *