Taivanietiška Beef noodle soup (jautienos sriuba su makaronais)

Taivanietiška Beef noodle soup (jautienos sriuba su makaronais)

Oj kaip man baisiai skamba – jautienos sriuba su makaronais, net nevalgyčiau išgirdus tokį pavadinimą (juokauju), bet angliškasis tikrai skamba skaniau nors tu ką. Tai vat šita sriuba yra mano skaniausių taivanietiškų patiekalų sąrašo viršuje. Galėčiau ją srėbti kiekvieną šaltą žiemos vakarą be jokių problemų. Nuo tada kai grįžau iš Taivano vis galvojau ar sugebėčiau bent kažką panašaus pasigaminti pati ir atėjo ta diena kai mano puode užkunkuliavo skaidrioji ir sodrioji sriuba. Jei atvirai tai pati save nustebinau, todėl daug čia nekliedėsiu, o pasakysiu – verta, lengva, nuostabiai skanu, šildo.

  • jautienos sprandinės (800 g)
  • svogūnų laiškų sauja (su visomis galvutėmis)
  • 5-6 česnako skiltelių
  • nykščio dydžio imbiero gabaliuko
  • cinamono lazdelės (arba nubraukto a.š malto)
  • kelių lauro lapų
  • juodų pipirų
  • sojos padažo (100 ml tamsaus)
  • pankolio sėklų (1/2 a.š)
  • kardamono (1/2 a.š malto)
  • kelios anyžiaus žvaigždės
  • 10 gvazdikėlių
  • šaukštelis rudojo cukraus (taip, tiks ir baltas iš bedos)
  • aliejaus keli šaukštai
  • vandens apie 2-2,5 l
  • druskos
  • rytietiškų ilgų greit išverdančių makaronų (egg noodles ar pan)
  • bok choy, romaninės salotos, špinatų arba kalendros žalumai (užteks ir vien svogūnų laiškų jei ką)

Taip, žinau, sąrašas kažkoks labai ilgas nors realiai čia trijų masivesnių produktų patiekalas, kur matosi tik jautiena, makaronai ir sultinys su žalumynais. Tai vat tas sultinys turi būti skanus, o tam reikia daug prieskonių kurie čia ir sudaro tą sąrašą, tai nėra brangus receptas, gal kažkam neturinčiam tokių mandrybių kaip pankolio sėklos ar gvazdikėliai bus kiek daugiau išlaidų, bet verta įsigyti. Gaminimas irgi toks labai nieko rimto, tik laiko atžvilgiu reikia pasiplanuoti, kad nemirtumėt badu. Iki jau gatavos sriubos dubenėlio prireiks apie 2-3 valandas, o kitą dieną ji dar skanesnė ir sultinys skaidresnis.

  1. Mėsą nuplaunam šaltu tekančiu vandeniu, supjaustom stambiais kubeliais (tokiais dvigubai didesniais nei guliašui).
  2. Į puodą metam visas sėklas ir prieskonius (išskyrus druską, soją, svogūnų laiškus, imbierą ir česnakus). Pilam 2 l vandens, sumetam mėsą ir kaičiam (ant vidutinės kaitros).
  3. Tuo tarpu nusilupam česnakus, nupjaunam baltąją svogūnų laiškų dalį, nulupam supjaustom imbierą griežinėliais.
  4. Kai mėsa virdama pradeda pūtotis su samčiu nugriebiam tas putas, paverdam taip kokias 5-10 min. tada išgaudom mėsos gabalus į dubenį, o sultinį perkošiam per švarų virtuvinį rankšluostuką (ar kažką panašaus).
  5. Dabar turim mėsą ir sultinį atskirai, lai jie būna, o tuo tarpu tame pačiame dideliame tik jau tuščiame puode įkaitinam porą šaukštų aliejaus, metam nepjaustytus česnakus, tas baltas svogūnų laiškų dalis (ale galvutes), pakepinam kelias mintes, metam mėsą, pilam sojos padažą, dedam imbierą. Pakepinam kelias minutes, mėsa turėtų gražiai nusidažyti nuo sojos, galiausiai pilam tą skaidrų sultinuką. Dabar užverdam viską ir tada primažinę kaitrą iki vidutinės paliekam lengvai kunkuliuoti ilgesniam laikui, tai yra 90 minučių (haha na ir ilgai). Jei vanduo labai smarkiai nugaravo įpilam verdančio ir galiausiai po tos pusantros valandos paragaujam ir pagardinam druska bei čili jei norisi aštrumo.
  6. Išjungiam, uždengiam dangčiu ir paliekam kokiai valandai (jei jau nebėra nervų laukt, aišku, galima valgyti).
  7. Išverdam makaronus.
  8. Supjaustom salotos lapus ar kitus turimus žalėsius.
  9. Patiekiam: į dubenį dedam makaronų, sultinio su mėsos gabalais (jei per dideli, galit supjaustyti, bet jie tokie minkšti kad nėra būtina dar smulkinti tikrai) ir žalumynų.

Receptas iš interneto platybių, bet nemažai koreguotas. Jei norit originalaus jis čia.

xoxo

MinykaDo

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *