Tagliatelle su vištiena ir žirneliais

Tagliatelle su vištiena ir žirneliais

Švieži tagliatelle su vištiena ir žirneliais.

Man šiek tiek nejauku rašyti tokius paprastus receptus, nes atrodo pasižiūri į šaldytuvo turinį ir matai viziją lėkštėje.

Kam pasirodo, kam nevisada.

Švieži makaronai geras daiktas, šaldyti žirneliai patogus daiktas, na o vištiena baltymų turintis daiktas. Dar jei koks svogūnėlis mėtosi irgi neblogai, jau galima gaminti šitą labai paprastą ir greitą pietų/vakarienės patiekalą.

Ko jam reiks:

-šviežių tagliatelle makaronų (gerai, gali būti ir ne švieži)

-vištienos krūtinėlės

-šaldytų žirnelių saujos

-šviežio svogūno

-alyvuogių liejaus

-sūrio pagal skonį

-česnako jei norisi

-druskos ir šviežiai malto pipiro

Kuo man patinka turėti žirnelių šaldiklyje, nes nereikia apie juos galvoti, jie ten gali būti ramus nenaudojami ne dieną ir ne dvi, makaronai švieži supakuoti irgi neliūdės gana ilgai. Tai viskas apie ką reikia pagalvoti yra višta ir daržovės, šiuo atveju šviežias svogūnas. Supjaustom pastarąjį, vištieną ir kartu su kapotu česnaku metam į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepinant ne per ilgai, tik kad iškeptų višta ir beriam saują žirnelių. Vuolia, metam išvirtus makaronus. Pagardiname sauja sūrio arba ne.

Čia daugiau idėja nei receptas, beje, makaronams pagardinti nereikia šimto ingridientų, italai kartais valgo tik su aliejum, pipirais bei česnaku.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *