Raudonas kokosų karis su kalakutiena

Raudonas kokosų karis su kalakutiena

 

Yra keli patiekalai, kuriuos galiu valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ir dar vietoj snacksų jaučiu galėčiau valgyti Pad Thai. Juokas juokais, bet kariai, Pad Thai ir mango sticky rice yra mano silpnoji vieta. Norit mane pamaitinti, prašom kariu pavaišinti. Taip, šitai silpnybei dar labiau pakenkė Tailandas, bet net ir prieš jį jau svaigau dėl tajų maisto.

Raudonas karis su kalakutiena

  • kalakutienos guliašui arba vištienos
  • riebaus kokosų pieno
  • raudonojo kario pastos
  • svogūno
  • česnako skiltelės
  • paprikos
  • žuvų padažo (jei nėra ne bėda)
  • druskos, pipirų, kardamono, kefir lime lapelių (iš Tailando parsivežti, Lietuvoje spėju sunkiai aptinkami, todėl net nesiūlau ieškoti)
  • aliejaus kepimui

Įkaitinkite aliejų gylioje WOK keptuvėje, meskite smulkintą česnaką, po kelių sekundžių mėsos gabaliukus ir pakepinkite ant didelės kaitros. Meskite pjaustytą svogūną, berkite prieskonius ir dėkite raudonos kario pastos (nereikia persistengti jei nemėgstat aštriai, vėliau dar bus galima įdėti ir daugiau, bet vat išimti gali būti sudėtinga). Viską pakepinkite ir pilkite tirštą riebų kokosų pieną bei truputį vandens. Palike viską pasitroškinti ant vidutinės kaitros, paragaukite padažo. Kol karis baigs troškintis išsirinkite su kuo valgysite (taip skanu, kad dalintis nesinori, todėl čia apie garnyrą). Jam labiausiai turbūt tinka basmati ar jasmine ryžiai. Dar kartu ar šalia puikiai tinka ir brokoliai ar kitos mėgstamos daržovės, juk kuo daugiau spalvų tuo sveikiau ir gražiau!

xoxo

MinykaDo

 

 

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *