Pho Ga. Vietnamietiška ryžių makaronų sriuba su vištiena

Pho Ga. Vietnamietiška ryžių makaronų sriuba su vištiena

Vietnamas ir Vietnamo maistas dar kartais sapnuojasi. Bun cha, spring rollsai, Pho Ga ir kiti skanėstai. Nežinau kodėl tik dabar sugalvojau, kad gal reikia pabandyti pasidaryti Pho Ga namuose, vos keli ingridientai ir sugadinti pasirodo nėra lengva. Akimirką net buvau pagalvojus kad vėl esu Vietname, sėdžiu ant mažos plastikinės kėdutės prie mažo plastikinio stalelio kažkur Hanojaus gatvėj ir lazdelėmis srebiu ilgus ryžių makaronus, kita ranka semiu skanųjį sultinį. Atsimerkiu – namie, bet sriuba priešais nosį tai ta, skani, gaivi ir garuojanti, su vištiena ir daug ryžių makaronų.

Pagaminau tikrai gana greitai, geras variantas jei turit ilgai virto gero sultinio, pavyzdžiui šaldyto ir galite jo įdėti, skonis bus daug intensyvesnis, aš tiesiog naudojau tą kur virė višta.

-ryžių makaronų (plokščių) , 3-4 porcijos

-vištienos (krūtinėlės ar blauzdelių mėsos be kaulo), 400-500 g

-kalendros, sauja šviežios ir grūdelių apie puse a.š

-imbiero, šviežio mažas gabalėlis

-juodųjų pipirų

-žuvų padažo, 2-3 v.š. (fish sauce angliškai, čia tas azijietiškas padažas kur smirda, bet skonis geras)

-svogūno laiškų, saujelė

-laimo, 1 vnt

-čili pipiro (nebūtina)

-cukraus, 1/2 a.š.

-pasirinktinai galima įdėti ir žvaigždinio anyžiaus, gvazdikėlius kelis bei šiek tiek sojos padažo.

Vištieną, dalį šviežios kalendros ir svogūnų laiškų (pasiliekam apie puse abiejų garnyrui), kalendros grūdelius, griežinėliais pjaustytą imbierą bei pipirus dedam į puodą su vandeniu (apie 3-4 stiklines) ir verdam apie 20-30 minučių ant vidutinės kaitros.

Ištraukiam vištieną, paliekam atvėsti, nukošiam sultinį per sietelį, vėl supilam į puodą. Kaip jau minėjau geras sultinys suteikia intensyvesnį skonį, todėl jei tokio turit šviežio ar šaldyto pats laikas jį sunaudoti, jei ne galima ir pirktinio gero sultinio įdėti.

Paruošiam makaronus (kaip kad nurodyta ant pakuotės).

Vėl užverdam sultinį, dedam žuvies padažą, druskos jei dar reikia bei cukrų. Paragaujam.

Suplėšom pravėsusią vištieną.

Į dubenėlį dedam makaronų, plėšytos vištienos, svogūno laiškų, kalendros lapelių, pilam karšto sultinio, pabarstom čili (šviežių pjaustytų arba džiovintų), metam skiltelę laimo (žaliosios citrinos), imam pagaliukus, šaukštas ir šliurpiam šį gėrį.

xoxo

MinykaDo