Pesto vištiena su brokoliais ir pavasarinėm salotom

Pesto vištiena su brokoliais ir pavasarinėm salotom

Šitas būdas marinuoti vištiena mano virtuvėjė dabar yra topų topas. Nereikalauja nei laiko nei pastangų, o minkštutėlė mėsa skina laurus ir neiškrenta iš savaitės valgiaraščio jau antra savaitė. Kaip ir salotos su šviežiais ridikėliais ir jų lapais (tikiuosi valgot, nes jie sveikesni ir už pačius ridikėlius) su šviežiais špinatais ir laiškiniu česnaku, plius virti brokoliai, kurie mano topų tope jau seniai karaliauja.  Idėja visiems pasiilgusiems pavasario žalumos.

Na ir naujo puodelio pirma mini fotosesija. Rankų darbo mažas gražus ir mielas, toks kokio norėjau.

Žaliasis pavasaris lėkštėje. Jam reikia:

  • vištienos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos
  • šaukšto kito pesto padažo
  • natūralaus jogurto, šaukšto kito (ir salotom dar šaukšto)
  • pipirų ir druskos
  • aliejaus kepimui
  • brokolio
  • ridikėlių
  • špinatų
  • laiškinių česnakų

Geriausiai višta pasimarinuotų jei ją paliktumėt bent per naktį sumaišę su pesto, jogurtu ir prieskoniais, bet jei laikas spaudžia užteks ir valandėlės kitos. Iškepkit marinuotą vištieną ant šlakelio aliejaus. Brokolį išvirkit, svarbu nepervirkit. Supjaustykit lapus ir ridikėlius, sumaišykit su jogurtu, druska ir pipirais. Žalieji pietūs pagaminti.

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *