Mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Šaltasis sezonas – šiltas maistas. Man kai tik atvėsta oras kyla nenumaldomas noras ėsti makaronus, atrodo galėčiau valgyt juos tiesiog su aliejum ar sviestu, toks kažkos šiltas jausmas apima valgant šį įtališką gėrį, todėl dažnai ieškau alternatyvų sveikesnių ir draugiškesnių organizmui nei vien baltų miltų makaronai, šie nuotraukoj yra kukurūzų, skonis ne visai itališkas, bet tikrai makaronus primena labiau nei cukinijų spagečiai. Ir šiaip man atrodo, kad ir iš ko bepadarytum spagečius jie bus skanūs vien dėl formos, haha, žinot, tas įsitikinimas ar kažkas kas čia veikia puikiai. 

Jautienos kamuoliukai troškinti pomidoruose su spagečiais be glitimo ir kalendros gaiva ant viršaus.

Kukulaičiai iš mėsos, kurios aš valgau mažai, bet vis dar valgau, galima naudoti vien jautienos arba maišytą faršą.

  • malta jautiena (500 g)
  • konservuoti smulkinti pomidorai (1 skardinė)
  • svogūnas
  • kiaušinis
  • spagečiai (arba kitokie makaronai)
  • kalendra (arba kitokie žalumynai)
  • česnakas
  • druska ir pipirai
  • aliejus
  • džiuvesėliai (nebūtinai, bet galima dėti į mėsos masę)

 

Kad kukulaičiai būtų minkšti, kai jau sumaišom faršą su kiaušiniu ir prieskoniais įpilam šlakelį vandens. Formuojant bumbulus rankas vis pašlapinam, tada mėsa nelimpa prie rankų. Į didelę ir gilią keptuvę pilam aliejaus, metam smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus svogūnus ir kukulius, juos kiek pakepinam atsargiai pavartydami, tada pilam pomidorus, beriam prieskonių ir uždengę dangčiu troškinam kokias 15 minučių, priklausomai nuo kukulių dydžio. Tuo tarpu išsiverdam makaronų, šiuo atvėju begliutenių spagečių, bet kokiu kitu atvėjų tokių kokių turit ar norit. Pairuošiam kalendrą arba kitokių žalumynų, tarkim baziliko ar petražolių. Su žalumynais net tik gražiau bet ir sveikiau, jau minėjau, kad čia šaltojo sezono patiekalas, todėl svarbu palaikyti gerą įmunitetą jį maitinant viskuo kas geriausia, kad gripai ir slogos nekibtų.

Kukuliams gali prireikti šlakelio vandens, čia pagal situaciją ir padažo kiekio poreikį.

Extra gėrio galima suteikti visą grožį apibėrus parmezanu ar tarkuota mocarela bei pabarsčius šviežiai maltais pipirais.

xoxo

MinykaDo 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *