Kokosinis vištienos karis su saldžiomis bulvėmis.

Kokosinis vištienos karis su saldžiomis bulvėmis.

Spėkit ką galiu valgyti rytą vakarą žiemą vasarą, bet rudenį ypač.

Taip, taip, tai karis.

Karis vienas mano mėgstamiausių patiekalų, ypač tailandietiškas su kokosų pienu. Dažniausiai naudoju daržoves kokias turiu, labiausiai mėgstu su cukriniais žirniais, brokoliais ir saldžiąja bulve, kartais darau vegetarišką, bet dažnai su vištiena, kai darau su saldžiąja bulve valgau be ryžių, jei be bulvių tada su ryžiais arba ryžių makaronais. Šį kartą toks, paprastas, minimalus vieno puodo karis.

-1/2 vištienos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos

-1 saldžios bulvės

-1/2 skardinės kokosų pieno

-1 morkos

-1/2 paprikos

-1 česnako skiltelės

-žirnelių (šviežių arba žalių šaldytų, nors geriausiai tai tinka cukriniai ankštiniai)

-kario pastos (šiuo atveju raudonos)

-aliejaus

-druskos

-labai į temą nors valgoma ir be: citrinžolės, kalendros, laimo, svogūno

Nulupam ir supjaustom daržoves bei vištieną, susmulkinam česnaką. Į keptuvę pilam aliejaus, metam smulkintą česnaką ir citrinžolę (jei radot), tada kario pastos pagal skonį. Aš darydama dvi normalias porcijas kario dedu apie šaukštą, bet jei nemėgstate aštriai reiks mažiau. Beje, kai valgau su ryžiais, o šį kartą ne tas variantas, darau aštresnį, kai darau su saldžiąją bulve kiek silpnesnį, na arba pagal nuotaiką ir orą. Tada dedam bulves, morkas ir svogūną jei tokį naudojat, įpilam šlakelį vandens. Leidžiam pakepti wok keptuvėje arba puode kokias 5 minutes tada dedam vištieną, pamaišom, pakepinam dar bent 7-9 minutes ant vidutinės kaitros. Jei labai skrunda įpilam vandens. Galiausiai pilam kokosų pieną ir verdam dar 10-15 minučių. Kol bulvė bus minkšta. Žirnelius ir papriką dedam galiausiai, nes jiems reikia ne daugiau kelių minučių. Nepamirštam druskos pagal skonį. Aišku jei pagardinsit kalendra ir laimu patiekiant bus extra wow!

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *