Įdaryti patisonai Ir kitos gėrybės iš daržo 

Dievinu vasaras, saulę, kaimą, žalumą kieme, atsotogas ir babytės daržą pilną gėrybių! Ten taip osom! Ateini ir dairaisi mąstydamas, ką gi šiandien valgysim vakarienei. 

Radau patisonų, mažų gražių, panašių į skraidančius ateivių erdvėlaivius. Net buvau pamiršus, jog tokie egzistuoja, todėl nusprendžiau pro juos nepraeiti, o įdaryti ir iškepti. Vuolia! 

Įdarytos cukinijos ir patisonai

  

Jei atvirai patisonai čia daug geriau tinka, nes taip nesuminkštėja kaip cukinijos ir turi kiek įdomesnį skonį. 

Taigi ką naudojau šiam daržo gėrybių patiekalui:

Patisonus

Mažas cukinijas 

Mėsos faršą

Morkas

Bulves 

Svogūnus

Burokėlius 

Česnakus 

Sūrį 

Alyvuogių aliejų 

Prieskonius

 Gaminimas paprastas, tiesiog faršą sumaišiau su prieskoniais ir tarkuotom morkom, įdariau patisonus, kurių viršų nupjoviau ir palikau kaip dangtelį, o vidų išgremžiau. Cukinijas galima perpjauti išilgai ir išgremžus įdaryti arba supjaustyti ritinėliais ir išgremžus įdaryti kaip šulinėlius. Pabarsčiau sūrio, sudėjau į kepimo indą kartu su kitomis pjaustytomis daržovėmis, apšlakčiau alyvuogių aliejumi, pipirais, druska, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (rozmarinu ir čiobreliu). Kepiau orkaitėje (apie 200 laipsnių) gerą valandą arba kol gražiai paruduos ir suminkštės daržovės. Burokėlius sudėjau į foliją ir kepiau izoliuotus nuo kitų gėrybių, nes nenorėjau, kad viską nudažytų rausvai. Bulves supjausčiau ketvirčiais, nes man taip skaniausia. Česnakus kepiau skiltelėmis ir neluptus. Kepdama karts nuo karto pamaišydavau, kad nepridegtų.  

 
Tai tiek iš mano vasaros gėrybių stalo! 

xoxo,

MinykaDo



1 thought on “Įdaryti patisonai Ir kitos gėrybės iš daržo ”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *