Fake Ramenas arba tiesiog noodles su vištiena ir brokoliais

Fake Ramenas arba tiesiog noodles su vištiena ir brokoliais

Karantinas tęsiasi, kelinta diena stengiuosi nebeskaičiuoti. Nuotaikos tai normalios tai slogios tai keistos, žodžiu visokios, ir tai manau labai normalu. Pirmos dienos buvo kiek sunkesnės morališkai, o va šiandien jau atrodo kaip ir norma neiti iš namų, nors ir keista girdėti tiek paukščių čiulbėjimo už lango, bet labai faina. Mašinų beveik nėra, žmonių vienas kitas einantis į ar iš parduotuvės, atrodo kad ne Barselonoj, o Kupišky mes čia gyvenam. Pusryčiai, pietūs, vakarienė ir visi naktiniai ir vakariniai snacksai namuose, tiek prifotkinau receptų, kad nespėju rašyti, beje dabar pats metas išmokti planuoti savaitės maistą ir bent jau galvoj susidėioti ką gaminsi, juk galimybės kasdien eiti į parduotuvę tai nebėra.

Šitą gaminau jau du kartus, pirmiausiai tai dėl to, kad labai labai mėgstu ramen, o antra tai nes dažnai turiu tų greitsriubių, azijietiškų noodles, tai kodėl gi nepaturbinus jų ir nepavertus ale ramen?

  • višienos (krūtinėlės arba šlaunelių mėsos be kaulo)
  • kiaušinių makaronų (azijietiškų, egg noodles) (dviems žmonėms)
  • 1 kiaušinis (na arba 2)
  • brokolio (keli gabaliukai)
  • svogūno (kokia 1/5 dalis)
  • česnako, 3 skiltelės
  • imbiero mažas gabalėlis
  • sojos padažo
  • žuvų padažo (fish sauce irgi azijietiškas)
  • aliejaus vištienos kepimui
  • sultinio kubelio (arba natūralaus, gero sultinio)

Kiaušinį išverdam skystai (apie tris keturias minutes) ir metam į šaltą vandenį.

Užverdam vandenį (dviems porcijoms, apie 600-700 ml), dedam sultinio kubelį, riekelėm pjaustytą imbierą, riekelėm pjaustytą česnaką (pasiliekam vieną skiltelę kepti vištienai). Pilam 2-3 šauktus sojos padažo ir 2 šaukštus žuvų padažo, čia reikia paragauti, nes skirtinga soja turi skirtingą sūrumą.

Vištieną supjaustom nemažais gabalais, metam į keptuvę kartu su viena smulkinto česnako skiltele, šiaudeliais pjaustytu svogūnu ir kepam ant didelės kaitros su šiek tiek aliejaus, pabarstom druska, prieš baigiant kepti metam nelabai stambiai pjaustytus brokolio gabaliukus, viską dar pakepinam ant silpnesnės ugnies apie 5-7 min, kad brokoliai liktų traškūs.

Atsargiai nulupam kiaušinį, metam į dubenėlį, apliejam soja ir užpilam šiek tiek sultinio iš puodo. Paliekam pastivėti keletą minučių. Jei atrodo kad kiaušinis per skystas galima jį dar keletą minučių pavirti be lukšto sultinyje.

Sultinį perkošiam per sietelį, kad neliktų imbiero ir česnako gabalų, tada metam virti makaronus, paverdam kelias minutes, imam dubenėlius, dedam makaronus, pilam sultinio, dedam vištienos gabaliukus ir brokolius, perpjautą pusiau kiaušinį. Kaip ir viskas. Galima naudoti šviežius svogūnus su svogūnų laiškais, bet žinant situaciją šiuo metu, naudoju tai ką turiu. Gal Jūs rasit kažkokį kitą ingridientą puikiai tinkantį šiam receptui, pavyzdžiui sezamo sėklos tiktų, shitaki grybai, kininis bastutis ir tt, improvizacijai kaip visada tokiuose paprastuose receptuose pilna vietos.

Likit sveiki, likit namuose, likit pozityvūs.

xoxo

MinykaDo