Chili con carne arba čili troškinys su faršu ir pupelėmis

Chili con carne arba čili troškinys su faršu ir pupelėmis

Būna dienų kai lyg tyčia, pavyzdžiui, dienų kaip šiandien. Vietoj sporto gavosi tokia vakarienė, nes kai žmogus planuoja likimas juokiasi, taip jis ir padarė šiandien, kai aš sakiau po darbo jau tikrai tiesiai sportuoti. Va kaip atrodė mano vakaro sportas šiandien. Nėra pasaulio pabaiga, nes jei ne peties ar kažkurios čia kūno dalies skausmas, nebūtų šito gėrio nei ant mano stalo, nei bloge, todėl kaip sakoma kai gyvenimas tau mėto citrinas, daryk iš jų limonadą.

Nelabai kada gaminų visokius mėsos troškinius, nedaug jos valgau, bet būna kartais, kad baisiai užsimanau kaiko tokio su ryškiu skoniu ir daug padažo, čia vienas iš variantų tokius norus numalšinti. Viskas greita ir skanu, verda ir kepa tam pačiam puode, todėl mažai ir indų plovimo.

  • 500 g jautienos faršo
  • 2 skardinės smulkintų pomidorų
  • 1 didelio svogūno
  • 1 skardinė pupelių (raudonų arba baltų)
  • maža skardinė kukurūzų
  • 2-3 česnako skiltelių
  • čili (miltelių arba šviežio)
  • kalendros arba petražolių arba svogūno laiškų
  • aliejaus
  • trotilijų
  • tarkuoto sūrio

Česnakus ir svogūnus supjaustom, metam kepti į puodą, kur jau įkaitęs aliejus, tada dedam faršą, maišom ir kepinam kol faršas gražiai subyra į gabaliukus. Pilam pomidorus, dedam druskos, pipirų, čili ir troškinam kokių 20 minučių. Tuo tarpu paruošiam tortilijų skrebučius. Supjaustom tortilijas į trikampius, dedam į skardą su kepimo popierium, pabarstom prieskoniais, tais pačiais čili ir pipirais, kepam apie 10 min 180-190 laipsnių orkaitėje. Į puodą metam pupeles ir kukurūzus, išmaišom ir paliekam dar kelioms minutėms. Supjaustom žalumynus, patiekiam troškinį su tortilijų skrebučiais, pabarstę žalumynais ir sūriu. Sakiau, kad greita ir nesudėtinga, o dar ir skanu ir sotu.

xoxo

MinykaDo



2 thoughts on “Chili con carne arba čili troškinys su faršu ir pupelėmis”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *