Arepos arba kukurūzų duonelės su plėšyta vištiena ir avokadu (arepa reina pepiada)

Arepos arba kukurūzų duonelės su plėšyta vištiena ir avokadu (arepa reina pepiada)

Arepa reina pepiada tai toks kukurūzų miltų paplotėlis perpjautas pusiau ir įdarytas įvairiais priedais, šiuo atvėju su plėšytos vištienos, avokado ir majonezo įdaru.

Mano stiklinė klasikinė – 250 ml.

Paplotėliams

  • 2 stiklinės kukurūzų miltų
  • 2 stiklinės šilto vandens
  • 1 a.š. druskos

Įdarui

  • Vištienos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos (apie 300-400g)
  • Avokadų (2-3 vnt)
  • Majonezo (4-5 v.š.)
  • Kalendros
  • druskos ir pipirų

Padažui (nėra būtinas):

  • 1/2 avokado
  • 2-3 v.š. jogurto
  • kalendros
  • laimo sulčių (1/4)

Jas labai paprasta pagaminti, bet iki kol negyvenau Barselonoj, neturėjau nei žalio supratimo kad toks patiekas egzistuoja. Taigi, patiekalas kilęs iš Pietų Amerikos (šiaurinės dalies), labai populiarus Venesueloje, Kolumbijoje ir Bolivijoj. Yra daug skitingų būdų jas paruošti bei įdaryti. Svarbiausias paplotėlio ingridientas kukurūzų miltai, na o įdarai gali būti visokie, mėsa, avokadai, krevetės, sūriai, pupelės ir taip toliau. Mano iš kolkas ragautų mėgstamiausios yra reina pepiada – su avokadu, majonezu ir plėšyta virta vištiena.

Tešlos gaminimas gana paprastas, tereikia sumaišyti kukurūzų miltus su tokiu šiltu bet ne kartšu vandeniu ir įberti druskos. Masę palikti šiek tiek pabrinkti.

Arepų formavimas irgi nesudėtingas, fomuojam rankomis, tokius apie centimetro storio blynelius ir kepam juos ant vidutinės kaitros sausoje keptuvėje kol gražiai apkepa. Tada dar karštus tuos blynus su šlapiu peiliu įpjauname, bet ne iki galo (padarom kišenę įdarui).

Įdaras daromas iš virtos arba grilintos vištienos, todėl ją arba išverdam su prieskoniais arba iškepam griliuje ir suplėšom su dviem šakutėm į mažus skutelius, avokadus sutrinam atskiram inde, dedam majonezo, smulkintos kalendros, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišom. Gaunasi gražus žalias įdaras. Paragaujam, žinoma, ar nereikia daugiau prieskonių ir dėdam įdarą į paplotėlius. Galiausiai juos dedam į įkaitusią keptuvę ir dar pakepinam vėl be jokio aliejaus keletą minučių iš abiejų pusių, kad būtų karšti. Valgom su padažu arba tiesiog vienus.

Padažo gamybai tereikia sutrinti avokadą, jį sumaišti su jogurtu bei smulkinta kalendra, bei šiek tiek laimo sulčių. Pagardinti druska ir pipirais.

xoxo

MinykaDo