PIRMAS MANO RIZOTAS (SU POMIDORAIS) PAVYKO

Rizotas Facebook-20150405-094203(risotto) man kažkaip skambėdavo kaip keiksmažodis, valgius esu, bet daryti nedrįsdavau, labiau mėgstu plovą, bet vakar buvo ta diena kai turėjau pabandyti kažką naujo (wauč, pirmas kartas!) ir tai buvo rizotas su saulėje džiovintais vyšniniais pomidoriukais ir aišku parmezanu. Pasirodo labai lengva! O kaip skanu! Ir kiek nedaug visko reikia! Vauč vėl!

-4 dl risotto ryžių
-svogūnas
-saulėje džiovinti pomidoriukai
-1dl balto vyno
-sultinys (pagaminto reikia apie 1l)
-rozmarinai čia labai tinka bet aš neturėjau
-parmezanas (saujytė)
-sviesto šaukštas
-alyvuogių aliejaus šaukštas
-druska, pipirai

Taigi, kai sultinys gatavas ir karštas paliekam jį ramybėj, o tada pakepinam susmulkintą svogūną ant aliejaus (6-8 min), metam pomidoriukus, rozmarinus, beriam ryžius ir juos pakepinam, įdedam sviesto (ryžius kepinam apie 1-3 min), pilam vyną, išmaišom ir pilam trečdalį sultinio, maišom, verda viskas ir mes viską maišom kol nelieka skysčio, tada vėl pilam trečdalį sultinio, vėl verdam, maišom, ir vėl sultinį pilam. Taip kol ryžiai suminkštės, nebus daug skysčio bet ir nebus per daug lipnūs. Paragaujame, pagardinam druska pipirais, dedam sviesto ir parmezaną.
(Jei netyčia bus per sausi ar per lipnūs ryžiai tai pilam truputį vandens)
Skanaujam iškart! Su alyvuogėm ir pomidoriukais labai skanu! Taip švelniai pomidoriška:)

xoxo,

MinykaDo



1 thought on “PIRMAS MANO RIZOTAS (SU POMIDORAIS) PAVYKO”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *