Tzatziki padažas

Tzatziki padažas

Nevalgau nei majonezo nei kečupo, bet tzatziki galiu valgyt šaukštais, ypač naminį ir ypač su daržovėm ir vištiena, o geriausiai tai su sūriuoju haloumi sūriu keptu ant laužo ar griliaus.

  • natūralaus graikiško jogurto (200 g)
  • agurko (1 trumpavaisis)
  • alyvuogių aliejaus (3-4 v.š.)
  • česnako (1 skiltelė)
  • citrinos sulčių (1/2 citrinos)
  • druskos
  • pipirų

Padažas gaminamas visus ingridientus sumaišant, bet yra keletas variacijų įmaišant agurkus, juos galima smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Jei jau tarkuojat, tada reiktų nuspausti (tiesiog su ranka) agurkų sultis, nes kaip žinia agurkas labai vandeningas vaisius ir gali labai nuskystinti padažą, o mes to nenorim, oj ne. Daugiau viskas paprasta, į jogurtą dedam traiškyto česnako, pilam alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, dedam druskos, pipirų ir agurko. Dėl proporcijų kaip ir sunku pasakyti, čia reikia paragauti, aš darau gana rūgštų ir su minimaliai česnako, mat jį sunkiai virškinu, beje druskos ir pipirų nepagailiu, bet čia skonio reikalas.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *