Raudonųjų serbentų padažas prie mėsos

Raudonųjų serbentų padažas prie mėsos

Labai vasariškas padažas prie vištienos ar kitokios mėsos. Toks pikantiškai saldžiarūgštis, puiki atgaiva prie griliaus patiekalų. Receptą rado mama, sako darysim, nes serbentas jau beveik byra, o jokių čia uogienių niekas nebenori. Tai va priskynėm ir išvirėm. Svečiai visi patenkinti kabino padažiuką ir gyrė, todėl dalinamės.

  • 500 g serbentų
  • 200 g cukraus
  • 4 skiltelės česnakų
  • 20 ml acto
  • 1/4 a.š. kvapiųjų ir 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. gvazdikėlių
  • 1 a.š. druskos

Serbentus sutrinkite blenderiu arba virtuvinio kombaino pagalba. Dėkite virti ant vidutinės kaitros, suberkite cukrų. Kiek pavirus suberkite visus prieskonius, geriausiai šviežiai maltus, aromatas nepalyginamas su jau seniai maltais. Sumeskite traiškytus arba smulkiai pjaustytus česnakus bei supilkite actą. Dar pavirkite, paragaukite. Originaliam recepte baisiai daug acto, todėl pakeičiau į mums labiau tinkamo rūgštumo proporcijas. Supilę į mažus indelius laikykite šaldytuve.

 

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *