Chačapuri

Aha, skamba keistai, mandrai bet čia tai tokios duonelės su sūriais viduje, paprastai pagaminamos ir labai skanios, tiek vienos tiek prie kokios sriubos.

IMG_0277

IMG_0275 IMG_0280

Dalykai reikalingi šitam gėriui pasigaminti:

-300 g miltų

-200 ml kefyro

-1/2 a.š kepimo miltelių

-1/2 a.š druskos

Įdarui: -sūriai (varškės, puskietis fermentinis, parmezanas ar brinza, mocarela ir tt) aš dariau su varškės, parmezanu ir puskiečiu fermentiniu

-kiaušinis

-petražolės

-druskos jei švelnūs sūriai, jei ne tada nebereikia.

-pipirų.

Na va pasirodo reikia visai nedaug, o skonis, žinokit, vertas šitos miltingos nuodėmės, juk kartais galima. Dabar apie gaminimą: Imam miltus ir kitus birius produktus, beriam į dubenį, imam šaukštą, išmaišom, pilam kefyro, maišom, supilam visą kefyrą, maišom. Mhm, nebesimaišo su šaukštu, imam į švariai nuplautas rankas ir dirbam. Tešla turi būti tokia visai faini, nelabai lipni, elastinga. Kai ji tokia dedam į pavėsį (nu į lėkštę ir kaikur į šoną) bent pusvalandžiui. Tuo tarpu susitarkuojam sūrius, sumetam kapotas petražoles ar kitas žoles, mušam kiaušinį, beriam prieskonius, išmaišom ir įdaras pagamintas. Griebiamės formavimo: Pailsėjusią tešlą padalinam į 4 dalis (bus keturi didoki Chačapuri). Iš tešlos padarome kamuoliuką, dedame ant pamiltuoto stalo, iškočiojam nestorą, didoką apskritimą, dedame sūrių įdaro (nemažai), bet paliekam kraštus, tada juos suimam ir suspaudžiam. Kai jau turim kažką panšaus į krepšelį, jį suplojam, paspaudžiam pirštais ir vėl pakočiojam, taip lengvai, neperspaudžiant, kad gautųsi apie 5-8 mm storio apvalus arba ovalus tešlos blynas su neištrėkštu įdaru. Jei pasidaro daug oro pusių, galima šakute lengvai pradurti ir išleisti jį lauk. Chačapuri suformuotas, einam kepti. Įkaitintam keptuvę, be riebalų, ant silpnos ugnies kepam pavartant apie keletą minučių iš abiejų pusių. Turėtų gražiai paruduoti, atsirasti gražių apskrudimų. Dedam į lėkštę ir dar šiltus aptepam sviestu. Kepam, dedam, tepam.. Aj nu ir valgom!!

IMG_0286

Receptas iš – http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/gruziniska-chacapuris-lietuviskai/ 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *