Vyno prisigėrusios kriaušės

Vyno prisigėrusios kriaušės

Arba kitaip, normaliai sakant, kriaušės troškintos raudoname vyne. Su dėdės kriaušėm jau kepiau pyragą , o dabar metas jas prigirdyti vyne vidury savaitės ir suvalgyti su godžiu gabalu vanilinių ledų. Kantrybė yra svarbus ingridientas šitame recepte, bet kai dvi nekantrutės jau spirga ant kėdžių ir nebegali laukti tenka kriaušes valgyti pusiau troškintas pusiau ne. Tiek jau to, juk buvo baisiai skanu, nors pavirti dar reikėjo bent 15 minučių.

Reikia:

  • kelių kriaušių
  • raudono vyno
  • cukraus (apie 50-100g priklauso nuo vyno rūgštumo)
  • cinamono lazdelės
  • kardamono kelių spurgelių
  • gvazdikėlių
  • ledų
  • saujelės reišutų (migdolų, lazdyno ar graikinių)

Kriaušes nulupam, bet paliekam su koteliais, nupjaunam apačią tiesiai, kad vėliau galėtume jas pastatyti lėkštėje. Pilam vyna į puodą, dedam cukrų ir metam prieskonius, išmaišom ir sudėję kriaušes kaičiam viryklę. Vynas verda, kriaušės verda jame, namai kvepia, o jūs kantriai nekantraudami laukiat. Taip paverdam kokių 20 minučių, tada dar troškinam ant silpnos kaitros kokį pusvalanduką jas vis apliejant jei vynas neapsemia iki viršaus. Galiausiai kai vynas nugaravo, o kriaušės suminkštėjo jas paliekam atvėsiti, o tuo tarpu susismulkinam riešutus, pasiruošiam lėkštes. Ir taip ilgai lauktas kriaušes pagaliau dedam į lėkštes, apipilam sustirštėjusiu vyno padažu, dedam daug ledų, apibarstom riešutais, papuošiam mėta ir valgom valgom valgom.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *