Veganiškas šokoladinis nekeptas pyragas su avokadais ir datulėm (be cukraus, miltų ir kiaušinių)

Veganiškas šokoladinis nekeptas pyragas su avokadais ir datulėm (be cukraus, miltų ir kiaušinių)

Ir kas galėjo pagalvoti, kad aš (visko valgytoja) kepsiu veganiškus pyragus. Tiksliau šis net nekeptas, čia visiškas raw vegan cake. Aš visada žinojau, kad tie raw vegan reikalai kai kalbama apie saldžiaką yra absoliutus gėris, nes nu ten yra tik gera sudėtis ir super produktai, tai neskanu būti nemanau kad gali, na gal gali būti per mažai saldu.Tai žodžiu, šito istorija paprasta, su mama darbo dienomis nevalgom jokių bulkučių ir jokių saldainių ar šokoladukų, vadinasi nevalgom saldumynų. Savaitgalis šventė, tada kažką kepam, kažką tokio kaip morkų pyragas ar panašiai ir vėl stengiamės neryti visų baisių gatavų saldumynų iš parduotuvės, o valgyti ką išsikepėm. Taigi tas saldumo trūkumas paprastą dieną privedė prie veganiškų tortų receptų paieškos ir baaaam, yra va toks super lengvas (rimtai pagaminti galėtų jaučiu ir pirmokas) šokoladinis gėris, tiesa jis nėra pigus, bet normalu, nes jame nėra pigiausio blogio tokio kaip miltai, cukrus ir rapsų aliejus, jame tik absoliutus gėris. Paskaičiavom, kad čia, Švedijoj jis mums kainavo apie 6 eurus (8 nedideli gabalėliai/porcijos, tai žodžiu gabaliukas mažiau nei euras, labai gera kaina kaip tokio kokybiško deserto porcijai). Kiek kainuotų jį pasigaminti Lietuvoje nebelabai žinau, įtariu brangiau, įdomumo dėlei pakomentuokit kas darėt ar labai brangiai atsiėjo ir aišku ar patiko.

Taigi mano pirmasis nekeptas pyragas (gal labiau tarta) labai šokoladinis ir visiškai be cukraus ir miltų.

  • 2 didelių avokadų arba 3 mažesnių (normaliai sunokusių)
  • 1 stiklinė geriau šviežių datulių (jei džiovintas naudosit būtina jas pamirkyti vandenyje prieš gaminant)
  • 5 v.š. kokosų aliejaus
  • 1 stiklinės graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų, aš įmaišiau kelis lazdyno)
  • 100 ml kakavos (tikros, jokiais būdais ne mixfix ir ne nesquik, sudėtis turi būti iš vieno ingridiento – kakavos)
  • 3 – 4 v. š. datulių sirupo arba klevų sirupo arba agavų sirupo (žodžiu natūralaus saldiklio, jums spręsti kurio)
  • 1 apelsino žievelės

Matot koks trumpas sąrašas? Čia gal tiktų pasakymas svarbu kokybė ne kiekybė, ar ne?

Imam normalią kokteilinę-smulkintuvą, kuris pajėgus sutrinti riešutus ir visą ką, dedam į jį datules ir kokosų aliejaus 2 valgomus šaukštus, smulkinam minutę kitą, tada metam riešutus ir smulkinam iki tokios vis dar su mažais riešutų gabaliukais masės, čia nereikia sutrinti iki visiškos košelės, daug skaniau su mažais gabaliukais. Viskas, pagrindas padarytas, tai klojam jį į nedidelę kepimo formą ar kitą norimą indą ir su šaukštu prispaudžiam. Kadangi pyragas mažiukas tai torto forma netiks kaip ir jokia kita didelė, nes bus baisiai plonas, tad geriau į kokią nedidelę dežutę įklokit kepimo popieriaus ir darykit pyragą joje.

Avokadų kakavinė masė darosi lygiai taip pat lengvai, imam smulkintuvą ir dedam avokadus, kakavą, sirupą, alesino žievelę (smulkiai tarkuotą), likusius 3 valgomus šaukštus kokosų aliejaus. Smulkinam kol gaunasi gražiai gražiai blizgi šokoladinė tirštoka masė, galit paragauti kaip su saldumu, bet daugiau nei 3-4 valg. šaukštų datulių sirupo nerekomenduoju dėti, man buvo tikrai pakankamai saldu nuo 3. Viskas, krečiam šokoladinį grožį ant traškių riešutų pagrindo, išlyginam šaukštu ar mentele ir dedam atvėsti į šaldytuvą bent valandai kitai, geriausiai bent kelioms (kokosų aliejus sustings ir torčiukas bus tobulos konsistensijos). Valgom saikingai, čia kalorijų daug kaip ir daug gerųjų reibalų.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *