VARŠKĖS APKEPAS. VĖL.

Sakiau, jau šį savaitgalį tai nieko nekepsiu (virimas nesiskaito, čia pie orkaitę kalba eina), bet taip staiga pagaunu save tiesiant rankas link orkaitės su kepimo forma ir suprantu, kad vėl apgavau save… O gal nesiskaito, kai visas gaminimo procesas teužtruko kokių 15 minučių..? O gal nesiskaito, nes čia ne pyragas? O gal koks skirtumas, svarbu, kad buvo skanu (papasakočiau kiek mama suvalgė, bet ji žada būt modeliu tai negaliu viešai skelbti porcijų kiekio, bet supratau, kad skanu buvo ir tikiuosi nepriaugo nereikalingų kilogramų..).

IMG_0547

Varškės apkepas su ryžiais ir obuoliais:

500 g varškės

3 kiaušiniai

1 dl stevios cukraus (ale sveikesnė cukraus alternatyva) 

1 a.š. vanilinio cukraus

1,5 stiklinės apvirtų basmati ryžių (plius minus, gali būti ir kiti)

2 obuoliai

gabalėlis sviesto patepti formai ir dar gabalėlis ant viršaus uždėti.

Ryžius reikia apvirti, bet neišvirti iki galo. Varškę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ryžiais. Obuolius nulupti ir supjaustyti kaip tik patinka. Kepimo formą ištepti sviestu, dėti varškės masę, o  ant viršaus oboulius ir gabaliuką sviesto. Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol gražiai paruduos. Valgyti su grietine, uogiene, jogurtu ar be nieko. Tikrai nebuvo per saldu, todėl smaližiams siūlau dėti daugiau cukraus, o man labai patinka kai jaučiasi varškės skonis ir saldumo yra tik vos vos. 

IMG_0535

xoxo,

MinykaDo



1 thought on “VARŠKĖS APKEPAS. VĖL.”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *