Trupininis pyragas su uogom

Trupininis pyragas su uogom

Paparastas pyragas. Toks panašus į babos trupininį, tik gal kiek mandresnis, bus puiki proga jos receptą parašyti ir palyginti kada, bet šiandien kitoks trupininis ant bagažinės.

Man jis toks nostalgiškai primemnatis vaikystę ir tą trupinių mėtymą ant babos padaryto pyrago (kas trečias trupinys į burną, nes kas gi būdamas mažas tešlos nevalgė ir nevogė nuo visų kepamų pyragų), poto ilgas laukimas (valanda, kai dar net nelabai supranti kiek čia ir ką galima per ją nuveikti, oho koks laiko tarpas), cukraus pudros barstymas (ant pyrago ir aplink) ir dar karšto valgymas su nuolatiniu pamokslu, kad skaudės pilvą nuo karšto pyrago, blah blah blah, bet jo visada bent pusę suraitydavom su dar per pirštus bėgančiom karštom uogom ir jokio skausmo nepamenu, matyt jauni ir tvirti vaikai buvom, dabar jau nepuolu į karštus pyragus ir kitus tešlainius, bet atvėsti iki galo nespėjo, pabandykit jūs savo valią ir kantrybę prieš šitą trupnių karalių.


TRUPINIUOTIS SU UOGOMIS

  • 450 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 1 a š kepimo miltelių
  • stiklainis uogienės arba indeis šaldytų trintų su cukrum uogų, apie 500 g
  • vanilės ar vanilinio cukraus arba citrinos žievelės

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Minkštą (kambario temperatūros) sviestą ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi. Suberkite miltus ir suminkykite į tešlos gumulą. Trečdalį tešlos atskirkite ir abu gabalus susukę į maistinę plevelę padėkite šaltai bent valandai.

Kepimo formą išklokite kepimo puopieriumi ir tarkuokite didesnę dalį tešlos, supilkite uogas ir likusį trečdalį tarkuokite ant viršaus. Galima ir trupinti tešlą rankomis, jei nemėgstat tarkuoti, kaip kad pavyzdžiui aš, turiu alergiją tarkom, todėl jų vengiu kur tik galima. Tešlą galima palyginti rankomis kad nebūtų milžiniškų skylių prieš pilant uogienę, bet suspausti į kietą blyną jos nereikia, palikite vietos orui ir trapumui atsirasti. Uogos, och aš taip skaniai sunaudojau visą indą šaldytų su cukrumi trintų juodųjų serbentų ir jie taip tiko. Nepagailėkit uogų. Kepkite trupiniuoti apie 50 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškeptą galite apibarstyti cukraus pudra. Tada valgykite pyragą su arbata arba be, lauke jei oras leis arba viduje.

xoxo

MinykaDo

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *