TARTALETĖ SU RABARBARAIS IR MORENGU

Mano vienas mėgstamiausių pyragų yra būtent šitas! Tartaletė su rabarbarais ir morengų kepurėlėmis. Trapus pagrindas, saldžiarūgščiai rabarbarinis įdaras ir traškus morengų viršus.
Tartaletės tešlai reikia:
200 g miltų
50 g cukraus
125 g šalto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Rabarbarų įdarui:
4 dideli rabarbarai
3 kiaušinių tryniai
2 v.š farino cukraus (arba paprasto cukraus)
2 v.š balto cukraus
2 v.š krakmolo
Morengų sluoksniui:
3 kiaušinių baltymai
150 g cukraus
Į miltus ir druską sudėkite sviestą ir pirštais įštrinkite (tokie trupinukai gausis), tada suberkite cukrų ir išmaišykite. Miltų mišinio viduryje padarykite duobutę ir supilkite išplaktą kiaušinį. Išminkykit, kad tolygiai paskirstytų kiaušinis. Išminkytą gabalą suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą padėkite ant kepimo popieriaus ir uždėkite dar viena kepimo popieriaus gabalą ant viršaus. Iškočiokite 4-5 mm storio apskritimą, tada nuėme viršutinį popierių uždėkite kepimo formą ir apipjaukite. Nuimkite tešlos perteklių ir tešlą pabarstykite truputėliu miltų. Įklokite tešlą į formą, kad kep. popierius būtų viršuje.
Subadykite tešlą šakute. Įberkite pupelių, kad tešla išlaikytų savo formą (nors sako nebūtina). Kepkite įkaitusioje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Ištraukite ir nuimkite pupeles su kep. popieriumi, o pagrindą dar pakepkite orkaitėje 5 minutes, kol išdžius dugnas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, supilkyte cukrų ir kaiušinių trynius (baltymus supilkite i dubenį, bus morengams) ir krakmolą. Išmaišykite viską ir sukrėskite ant paruošto pagrindo.
Tada išplakite kiaušinių baltymus kol pradės putoti ir po truputį berkite cukrų. Plakite mikseriu kol bus tiršta blizgi morengų masė.
Sukrėskite ant pyrgao ir šaukite į orkaite kokioms 45 min.
Iškepus leiskite pyrgaui ataušti ir skanaukit.
xoxo,
MinykaDo