Tarta su kriaušėm

Tarta su kriaušėm

Kokių tik įdarų nebuvau prigalvojus tartom ir tartaletėm. Viskas tinka, reikia tik trupučio fantazijos ir noro. Šiandien dėdė atnešė krepšį kriaušių, tokių saldžių, kad net pirštai limpa lupant ir pjaustant. Baba verda kriaušienę su spanguolėm, tuo tarpu mano šios dienos misija numeris du (numersi vienas buvo storapadė pica su daug visko) yra pyragas ir visai nesvarbu, kad vieną jau kepiau vakar. Ilgai galvos nesuku ir darau tartos pagrindą, ką darysiu su kriaušėm sugalvosiu kol tešla šals.

Pirmą kartą, kaip kokia damutė tingėdama minkyti tešlą rankomis, dariau ją su virtuviniu kombainu. Pavyko puikiai, užtruko kelias minutes. Tešla jau skardoje ir šąla.

Primenu ko reikia pagrindui jei dar svastot ar kepti:

Pagrindui:

  • 200 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 125 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • druskos

Įdarui:

  • kelios kriaušės
  • 100 ml pieno
  • 2-3 valgomi šaukštai cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 v. šaukštas miltų

Imuosi kriaušių, pastarosios pasirodo nėra super minkštos ir prinokę, bet galvoju dėsiu žalias, todėl tik nulupu ir supjaustau dideliais gabalais.

Šaunu kepti pagrindą ir tuo tarpu išplaku kiaušinį su pienu ir miltais, įberiu cukraus. Šitą pilsiu ant kriaušių, kai pagrindas pakeps bent kelioliką minučių.

Ant ne pilnai iškepusio pagrindo sudėlioju kriaušes ir užpilu pieno plakinį. Šaunu kepti kol gražiai paruduos.

Baisiai paprastas, labai skanus kai valgai dar šiltą su ledais. Patarimas mėgstantiems labai minkštas kriaušes, jas truputį apkepti su cukrumi ir sviestu (keptuvėje) prieš dedant ant pyrago, nes manosios nebuvo bais minkštos, o tokios dar tvirtos liko, nors ir kepė gal pusvalandį. Žodžiu skonio ir kriaušių minkštumo reikalas ir klausimas.

PS norma skirta mažesnei kepimo formai, maniškė gal 22cm skresmens. Jei kepsit didelėje pyragas bus plonokas.

 

xoxo

MinykaDo

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *