Skrebučiai su figom ir rikota

Skrebučiai su figom ir rikota

Mmmmm, figų sezonas vėl čia (čia tinka ne visai, nu nes čia, Lietuvoj, jos neauga, bet ten kur auga jos jau skinamos ir jų derlius pasiekia čia ir tai yra labai gerai). Aš ir figos esam labai gera kompanija. Aš, figos ir sūriai tai jau tobula kompanija, na o aš, figos, sūris ir vėlyvi pusryčiai kaime yra kažkas virš tobulumo. Nebekalbu apie saulę už lango ir šviežiai spaustas apelsinų sultis ant stalo.

  • figų
  • mėgstamos šviesios duonos
  • ricotta sūrio
  • medaus
  • riešutų (graikinių ar lazdyno)
  • aviečių ar kitų uogų
  • sviesto gabaliukas

Figas perpjaunam pusiau, aišku, prieš tai jas nuplovę, dedam į kepimo indą ir patepam sviestu vos vos. Šaunam kepti į 200 laipsnių karščio orkaitę. Tuo tarpu duoną patepam sviestu ar alyvuogių aliejum. Susmulkinam riešutus. Dedam ir duonos riekeles į orkaitę ir leidžiam gražiai apskrusti. Figos paruoštos kai čiut apskrunda ir pasirodo sulčių lašeliai viduje. Skrebučiai paruošti kai gražiai pakeičia spalvą, todėl traukiam ir juos ir dedam į lėkštes. Imam nuostabiąją ricottą ir riebiai tepam ant skrebučių, įspaudžiam figų puseles, barstom riešutais ir užmetam po kelias uogytes. Paskutinis štrikas tai pašlakstymas skystu medumi (jei pastarasis jau kietas – pašildom). Viskas. Nešam skrebučius ant stalo kur jau garuoja kava. Sėdim ilgai, valgom skaniai.

Didžioji kritikė jau uostinėja ir apžiūrinėja patiekalą. Kad ji pasakytų tobulai skanu, turbūt tavo pavardė turi būti Redzepi, Bottura ar kažkas panašaus. Kritika yra gerai.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *