Raffaello tortas

Raffaello tortas

Pagaliau atėjo laikas šiam kokosiniam tortui. Motinos diena, gražus ir šiltas savaitgalis, dėdės gimtadienis, žydintys sodai (bent jau pradeda kažkas žydėti, o ačiū Dangau pagaliau). Penktadienio vakaras ir aš su šiuo gražuoliu ant kelių jau pakeliui namo. Pirmą kartą keptas, truputėli eksperimentinis, bet užuodžiu net per visus įpakavimus, kad bus geras. Nuojauta nemeluoja, jis nerealus, tai patvirtina ir baba su dėde. Vienas prisiekęs saldumynų monstras (neperdedu a nei kiek, galėtų šitą tortą per dieną vienas sutvarkyti ir dar dairytųsi aplink kažko saldaus), kitas kokoso gerbėjas, jei amžius leistų matyt dėl kokoso ir gėlių grožio jau seniai po palme Tailande gyventų ir kokosus skaldytų. Abu saldžiamėgiai ir aš neatsilikdama nelaukiam sekmadienio ir pasidarom šeštadienio ryto šventę, lauke šilčiau nei namuose jau nuo aštuntos ryto, todėl su padėklu kavos puodelių skubu į pavėsinę. Tortą, kaip visada vasaros ir gėlių žydėjimo sezonu, papuošiu žiedais iš darželio ir pjaustau gražuolį. Trečdalis ištirpsta net nespėjus sumirksėti. Visi susitariam, kad kartosim po pietų, kolkas jungiam stabdžius, nors buvo labai skanu. Nežinau, kaip kitų savaitgalio kepiniai, bet mes jau juokaujam, kad mano 24 cm kepimo forma yra tik degustacinė porcija mūsų šeiminėlei (valgytojų skaičius svyruoja nuo 3 iki 5), todėl artėjant didesnėm šventėm yra susitarimas kone kas antram atnešti ar atvežti tortą. Antras šito torto dublis – babytės gimtadienis, tas pats, tik puošnesnis, šventiškesnis kokosinis tortas penktadienio vakare važiuoja į gimtinę, pasidabina gėlėmis ir vėl atiduodamas smaližių teismuis, įvertinimas toks pat geras, tortas oficialiai įtraukiamas į mėgstamų sąrašą, todėl dalinuosi.

Receptą radau mėgstamoj Saulėtoj virtuvėj.

Biskvitui:

  • 5 kiaušiniai
  • 230 g miltų
  • 230 g cukraus
  • 5 v š aliejaus
  • 2 a š kepimo miltelių
  • vanilės ar vanilinės ekstrakto ar vanilinio cukraus

Kiaušinius elektriniu maišytuvu (mikseriu) išplakit su cukrumi, iki kol pabals (užtruksite kelias minutes) ir supilkyte aliejų (tik jokiais būdais ne alyvuogių ar kitą stiprų kvapą turintį aliejų). Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite atskiram inde ir įsijokite į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą kepkite 24 cm skersmens formoje (jei ji ne silikoninė – patepkite riebalais) 190 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 3 arba 4 dalis (aš dariau tris biskvito sluoksnius).

Kokosiniam kremui:

  • saldinto kondensuoto pieno indelis (standartinis apie 385 g)
  • pakelis (180 g) sviesto
  • didelis indelis (420-450g) grietinėlės mažiausiai 32 proc riebumo
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
  • 50 g kokoso drožlių

Sviestas turėtų būti kambario temperatūros. Išplakite grietinėlė su standikliu kol ji taps standi ir padėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukit su kondensuotu pienu (su konditėrine šluotele ar vėl su mikseriu). Suberkite kokoso drožles ir išmaišę padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Galiausiai abi mases išplakite iki vientiso gražaus kremo konsistencijos.

Sirupas biskvitų sulaistymui: 

  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/2 citrinos sultys
  • 2 v š. cukraus

Visus produktus sumaišyti.

Kai viskas paruošta sulipdykite tortą (geriausia tai daryti su specialiais borteliais arba kepimo formoje kur kepė biskvitas). Dėkit sluoksnį, jį sulaistykit sirupu, tepkit kremo (gana gausiai), vėl sluoksnį, vėl sirupo, kremo ir taip iki viršutinio sluoksnio, jį aptepkite kremu ir apibarstykite kokoso drožlėmis. Dar labai tinka smulkinti lazdyno ar migdolų riešutai, Raffaello saldainiai, gėlės ir t.t. Kraštus galima puošti damų piršteliais, lazdelėm, kokosų drožlėm ar kaip tik fantazija leidžia.

xoxo

MinykaDo

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *