Pavlovos (morenginiai pyragėliai su grietinėlės kremu ir uogom)

Pavlovos (morenginiai pyragėliai su grietinėlės kremu ir uogom)

Tiksliau mažos pavlovytės. Jei norit daugiau, dvigubinkit viską. Ši pavlova yra traški iš išorės ir čiut čiut tasi viduje.

-3 kiaušinių baltymai (nei lašelio trynio)

-125 g cukraus

-1 a š citrinos sulčių

-1 a š kukurūzų krakmolo

-žiupsnelis druskos

Įdaras: plakta grietinėlė ir įvairios uogos, labiausiai man patinka su braškėm ir mėlynėm, dar aišku super tinka avietės, improvizuokit pagal sezoną. Jei norisi egzotikos tada mango, marakuja, mėtos, variantų daug.

Grietinėlę visada plaku tik šaltą, taip ji gražiai ir gerai išsiplaka, aišku būtinai riebią na ir dedu cukraus pudros pagal skonį, bet tikrai nedaug nes pavlova saldi tai nereikia persistengti, ant 200ml plakamos grietinėlės kokius 2-3 valgomus šaukštus bei šiek tiek citrinos sulčių.

Kiaušiniai turi būti kambario temperatūros. Juos atskirinėjat begalo svarbu, kad nepakliūtų trynio ir indas bei visi įrankiai būtų švarūs, kodėl? Nes menkiausias lašelis riebalo (tarkim trynio) sugadins visą masę ir ji neišsiplaks iki norimos konsistencijos, štai dėl šios priežąsties. Jei jau nepavyko ir kiaušinio trynio pakliuvo dedam juos į šoną ir imam naujus. Patarimas bijantiems – kekvieną kiaušinį atskirinėti į atskirą indelį ir tik kai visi pavyks, sudėti į vieną dubenį.

Atskiriam baltymus nuo trynių.

Įkaitinam orkaitę iki 200C. Pasiruošiam kepimo skardą, ją išklojam kepimo popieriumi, ant jo nusipiešiam apskritimus pagal kuriuos formuosim pavlovas. Tam naudoju puodelį ar stiklinę.

Imam mikserį ir plakam kiaušinius kokias 2-3min. Tada beriam druskos (labai nedaug, mažą žiupsnelį), beriam kokį ketvirtį cukraus, plakam, vėl beriam cukraus dalį, ir taip kol jis visas bus išplaktas su kiaušiniais. Galiausiai beriam kukurūzų krakmolą ir pilam citrinos sultis. Viską dar plakam iki kol cukrus ištirps, patikrinam patrinę šiek tiek baltymų masės tarp pirštų (nykščio ir rodomojo), turėtų nesijausti cukraus granulių. Plakimo procesas užtrunka daugiau nei penkias minutes.

Masė gaunasi tiršta ir blizgi, puikiai laiko formą, todėl imam šaukštą ir juo formuojama pavlovas kepimo formoje. Gražias apvalias, viduryje šiek tiek įdubusias jei žadat dėti kokį kremą ir uogų. Primažinam orkaitės temperatūrą iki 120C, dedam kepti pavlovas 1h15min. Jokiais būdais nedarinėjam orkaitės. Iškepusias paliekam orkaitėje dar 3-4 valandom. Vėlgi nedarinėjam orkaitės.

Galiausiai ant atvėsusių dedam grietinėlės, uogų ar vaisių ir patiekiam. Kokia vasara man šitas desertas, jeckus kleckus kaip užsimaniau.

xoxo

MinykaDo