Obuolių pyragas su aguonom

Obuolių pyragas su aguonom

Sakot vasara, sakau, tikrai ne. Kokia vasara jei jau kvepia obuolių pyragais, arbatos liejasi laisvai, o ir pirštines šiandien išsitraukiau. Taip, anksti ryte, kai dar tik kyla saulė, laukas karščiu nealsuoja, o ir su dviračiu minant viskas atrodo šalčiau, bet ne apie šaltį čia, o apie patį pačiausią obuolių pyragą su aguonom.

 

Obuolių pyragas su aguonom

-4 obuoliai rūgštesni
-4 kiaušiniai
-300 g cukraus
-250 g miltų
-200 g sviesto
-1 a.š kepimo miltelių
-3 v.š aguonų
-70ml pieno

Obuolius nulupam ir supjaustom skiltelėmis. Geriau, kad jie būtų rūgštūs, pavyzdžiui, antaniniai. Sviestą ištirpdom ir paliekam pravėsti. Tuo tarpu gerai išsukam kiaušinius ir cukrų (užtenka su konditerine šluotele), bei supilam pieną į puodelį ir pamerkiam aguonas. Miltus sumaišom su kepimo milteliais. Pilam pravėsusį sviestą į kiaušinių masę, beriam miltus, pilam aguonas su pienu ir vėl gerai išmaišom su konditerine šluotele. Pilam tešlą į kepimo formą ir įspaudžiam obuolių skilteles. Dedam kepti į 180 C apie 40-45 min. Apibarstom cukraus pudra ir nepuolam valgyti kol karštas.

Fotografija ne kokia, turiu pripažinti, kad nei buvo nei laiko nei buvo kantrybės kažką čia modeliuoti, dėlioti, keisti kasdienę staltiesę į naują, o dar ją lyginti, visi šitie darbai ne šiam vakarui. Pyragas toks skanus, kad nelabai jaučiuosi kalta dėl neskanios foto. Tryse pasidarėm arbatos ir pusė pyrago išnyko per pusvalandį, o tai daug sako.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *