Morkų pyragas

Morkų pyragas

Tie morkų pyragai su Philadelphia sūrio sluoksniu ant viršaus yra kažkas tokio labai labai, todėl vieną gražų rudens vakarą prisitarkavus mokrų kepiau tokius super duper keksiukus, tada jie nespėjo papulti į fotosesiją (greit pranyko..), bet buvo tikrai tobulai drėgni ir skanūs. Šįkart jau kepiau taip, kad spėčiau bent kadrą padaryti ir galėčiau pasidalinti. Ir po šios fotosesijos kepiau darir dar, todėl dalinuosi.

 

Pyragui:

  • 2 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 3 stiklinės morkų (tarkuotų burokine tarka)
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • sauja graikinių riešutų
  • razinų sauja arba džiovintų spanguolių
  • 1 a. š.  cinamono
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. malto džiovinto imbierio
  • 1 ir 1/4 stiklinės aliejaus

Kremui:

  • sūrio philladelphia mažas indelis
  • cukraus pudros (apie 3/4 stiklinės)
  • sviesto 60-70 gramų (kamabrio temperatūros)

Į dubenį pilam aliejų ir beriam cukrų ir išplakam su mikseriu, tada mušam po vieną kiaušinį ir vis paplakam. Sumaišom miltus su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru ir susijojam į kiaušinių ir cukraus plakinį. Dedam tarkuotas morkas, riešutus (galim pasmulkinti jei patinka) bei razinas ir druską. Gerai viską išmaišom mediniu šaukštu.

Iš šio kiekio išeina du nedideli pyragai arba vienas didesnėje skardoje. Nereiktų jo daryti labai storo, jei kepimo forma maža kepkit du arba vieną pyragą ir keksiukų. Iš silikoninės skardos išsiima lengvai ir niekuo netepus, o jei skarda metalinė reikia tepti sviestu ir barstyti miltais.

Kepam pyragą 175 laipsnių temperatūroje apie 35-45 minutes, mediniu pagaliuku patikrinam ar jau iškepęs, išimam iš kepimo formos ir leidžiam atvėsti.

Kremas daromas sumaišant visus produktus, todėl geriausia kai sviestas kambario temperatūros, o cukraus pudra įsijojama. Galima viską maišyti su mikseriu arba mediniu šaukštu. Kremas turėtų būti tirštas, jei atrodo per skystas galima iberti dar curaus pudros, jei per tirštas įpilti grietinėlės ar šlakelį pieno.

Tepam kremą ant visiškai atvėsusio pyrago ir papuošiam tais pačiais riešutais ar kuo širdis geidžia.

Dėl morkų tarkavimo galima improvizuoti irgi, kepiau ir su burokine ir su bulvių tarkavimo mašina tarkuotom morkom, pastarasis šlapesnis ir gal kepė kiek ilgiau, bet abu labai drėgni ir skanūs. Jei norit storo sluoksnio kremo reiktų daryti bent pusantros porcijos. Taip pat į kremą galima dėti vanilės esencijos.

Receptas iš: Beatos virtuvė, morkų pyragas.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *