Kukurūzinė bananų duona be glitimo ir be cukraus

Kukurūzinė bananų duona be glitimo ir be cukraus

Tai va, pirmas kartas su bananų duona, ir taip aš ją įsimylėjau, tiksliau abi jas (antroji čia, kiek šlapesnė, vien avižinių miltų), abi skirtingos, abi sveikos ir gardžios, abi kepiau ir abi suvalgiau, na gerai, dalinausi su visais aplink šiuo gėriu, nes gėriu dalintis gera.

Tai aš nepezėsiu čia ilgai ir noubodžiai, einu prie esmės. Esmė tokia, duona be glitimo, bet visiems norintiems miltų, prašom, jūsų teisė rinktis, aš miltų neturiu ir nežadu pirkti kol neprispaus reikalas, o reikalas gali būti tik koks šventinio nuodemingo pyrago kepimas. Balti miltai nėra gerai, kaip ir baltas cukrus, todėl šita kasdienė šventinio skonio duona yra tik iš gerų detalių sulipdyta, kad sąžinė negraužtų ir košmarai nesisapnuotų.

 

2 bananai (labai gerai prinokę)

1 didelis (arba 2 maži) kiaušiniai

3/4 puodelio avižinių miltų

1/2 puodelio kukurūzų miltų

2 valgomi šaukštai aliejaus (kokosų, alyvuogių ar kokio tik norit)

2 šaukštai medaus

2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Druskos, cinamono ir sėklų papuošimui

Mano puodelis 250 ml, o kepimo forma maždaug perpus mažesnė už standartinę, todėl jei norit didelės duonos, reikia dvigubinti arba daryti bent pusantrso porcijos.

Bananus labai gerai sutrinam su šakute, mušam kiaušinius, pilam aliejų, beriam visus birius produktus, su kepimo šluotele išmaišom iki gražios tirštos masės, pilam į aliejum ar svietu pateptą kepimo formą (jei silikoninė nereikia niekuo tempti), pabarstom avižom ar moliūgų sėklom, kepam 190 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių, patikrinti ar iškepė kaip visada galima su mediniu pagaliuku/smeigtuku/dantų kraštuku. Iškepusią atvėsinam ant grotelių, valgom paskrudintą arba ne, su riešutų sviestu ir figom, nes taip yra tobulai, arba vieną arba pagal jūsų užgaidas. Puikiai tinka šaltiems rytams prie puodelio kavos.

xoxo

MinkyaDo

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *