Kitoks tiramisu arba Pettit Beurre Tiramisu 

Kitoks tiramisu arba Pettit Beurre Tiramisu 

Atsitiko toks dalykas, ir jau ne pirmą kartą, kai man tenka gelbėti kažkokius iš galiojimo beišeinančius produktus, kurie kažkodėl be jokio tikslo užima garbingą vietą šaldytuve. Taigi ponė maskarponė buvo tas produktas rastas šaldytuve vakar. Iš pradžių maniau, kad bus sūrpyragis, bet poto pagalvojau, kad banalu jau ir dar yra kitų sūrio desertų ir tokių, kurių negaminu, taip gimė mintis pasigaminti tiramisu. Gerai, bus tai bus, bet kad artimiausioj parduotuvėj nebus pirštelių sausainėlių neistikėjau, su liūdesiu grįžau namo ir verčiau visas spinteles kol radau Petit Beurre sausainių paką, galvoju bus gerai, pažiūriu interneto platybėse, o gi net yra tokių receptų, bet aš pasiskaitinėju kas ir kaip gamina ir einu prie to ką turiu namie. Gavosi tokia truputį improvizacija eilinį kartą, bet mmm kaip skanu, tikrai ne per saldu, jaučiasi kava, švelnu ir gera valgyti, na gal kiek rieboka, bet juk sūrio desertas čia. Taigi mano improvizuotas Pettit Beurre Tiramisu, kuris beje, toks nemažas taigi galima daryti pusinį jei turit mažą sūrio dežutę arba jei nenorit didelio pyrago.

 

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 5 kiaušinių
  • 200 ml stiklinė cukraus
  • 250 ml plakamos (riebios) grietinėlės
  • sausainių Pettit Beurre
  • puodelis kavos (stiprios, gali būti tirpi, na svarbu, kad be nuosedų)
  • kakavos papuošimui

Pasidarom kavą ir ją paliekam atvėsti.

Kiaušinių trynius sumaišom su cukrumi ir dedam virš garų vonelės, kuri garuoja ant mažos kaitros, maišydami kaitinam apie 10-12 min. Nuimam nuo vonelės ir gerai išsukam su konditerine šluotele, paliekam atvėsti.

Imam grietinėlę ir ją gerai išplakam iki standžių putų.

Maskarponę dedam pas pravėsusius kiaušinių trynius ir gerai išmaišom, čia mažas triukas, kad būtų lengviau įmaišyti maskarponę ji turėtų būti kambario temperatūros. Galiausiai dedam grietinėlę ir vėl viską gerai sumaišom su konditerine šluotele.

Na ir beliko suformuoti pyragą, taigi imam geriausiai silikoninę duonos kepimo formą (tą pailgą arba kokią didesnę) ir merkiam sausainius po vieną į kavą, dedam ant dugno ir šonų jei norisi, krečiam daug kremo, vėl dedam sausainių (galima dėti dvigūbą sluoksni, mat jie ploni) ir taip iki kol baigiasi kremas. Paskutinis sluoksnis gali būti sausainiai, gali būti kremas, kadangi forma silikoninė, tai aš jį apverčiau ant padėklo ir kadangi dugne buvo sausainių sluoksnis, kaip ir ant šonu tai vat kas gavosi (matosi nuotraukose žemiau). Sausainių nereikia permirkyti, o tik įmerkti ir ištraukti, jie labai trapūs ir taip. Dar galima pabarstyti kakavos tarp sluoksnių arba tik ant viršaus, čia vėl skonio reikalas.

Dedam šį grožį ir skonį į šaldytuvą minimum 8 valandoms arba geriausiai paliekam nakčiai.

 

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *